Adidas er en gigant innen sportsutstyr. Den tyske merkevaren blir brukt av de beste idrettslagene og de største idrettsutøverne i verden.

Adidas ble stiftet av Adolf Dassler i byen Herzogenaurach, Tyskland i 1920. Det startet med at han designet sitt første skopar på kjøkkenet til sin mor. Han bruke seilduk, silke fra fallskjermer og lær fra hjelmer og andre materialer han fant på jordene rundt hjembyen etter første verdenskrig. Dassler var aktiv friidrettsøver og ønsket å lage spesialsko for ulike øvelser. Han ble annerkjent for sine lette løpesko, som etter hvert kom med pigger. Skoene hans ble blant annet brukt av den amerikanske sprinteren Jesse Owens da han tok fire gullmedaljer under OL i Berlin i 1936.

 

Adolf Dassler samarbeidet med sin bror, Rudolf. Sammen dannet de skofabrikken Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Brødrene Dassler Skofabrikk), men under annen verdenskrig oppstod det uenighet mellom brødrene. Rudolf valgte å forlate Gebrüder Dassler Schuhfabrik og Adolf. Etter noen år startet Rudolf Puma, mens Adolf grunnla firmaet Adidas, navngitt etter sitt eget navn Adi Das,  i 1949. 

AdidasAdidas

Fotball og trend

 

I dag produserer Adidas klær, sko og tilbehør til de mest populære sportene. Hovedfokuset har alltid vært fotballutstyr, og Adidas er en av verdens største sponsorer for klubblag og landslag. 

 

I 1979 lanserte Adidas fotballskoen Copa Mundial. Copa Mundial er fortsatt i produksjon og er den mestselgende fotballskoen gjennom tidene. Blant andre gamle travere og bestselgere er Adidas Superstar og Adidas Gazelle. 

For Adidas handler det om å inspirere å flytte grenser mellom sportsbransjen og moteindustrien. Fra treningsklær og utstyr, via casual wear til mote. Produktene til Adidas er resultater av samarbeid mellom designere og utviklere som kan sport, og designere som Stella McCartney. De trendskapene produktene har tiltrukket seg unge motebevisste folk til sportsbutikkene. Adidas er i dag et like stort merke i gatebildet som på sportsarenaene.

Adidas har alltid vært innovative. Allerede i 1980 satt de inn en datamaskin i en løpesko. De kalte den Micropacer og den viser resultatstatestikk til idrettsutøvere over hele verden. Dagens Adidas løpe-app heter Runtastic.

adidas
AdidasAdidas

Vi har nyheter innen løpesko, fotballsko og klær til både sport og fritid. Finn hele spekteret av adidas produkter for kvinner, menn, barn og junior på gsport.no.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!