Gleden ved å sove hengende

Hengekøye
Hengekøye

Stadig flere har oppdaget gleden ved å sove hengende

Sommeren nærmer seg og det begynner å bli enklere og mer behagelig å overnatte i naturen. Med hengekøye slipper du å irritere deg over fukt og ujevnheter i bakken som ødelegger nattesøvnen. De er behagelige å ligge i, lett å bære med seg og kan henges opp over alt.

Perfekt å putte i ryggsekken

Single-hengekøyene veier bare 500 gram. De er 320 centimeter lange fra krok til krok og gir en liggeflate på 290 centimeter. Veier du mindre enn 200 kilo er du trygg i en singlekøye og kan bære med deg en komfortabel seng uansett hvor du befinner deg i verden. Ønsker du deg et behagelig liggeunderlag finnes det ikke noe som er lettere å bære og tar mindre plass enn en hengekøye fra Ticket To The Moon.

  • Komfortabel
  • Lett og tar liten å ha i sekken
  • 200 kilo bærekapasitet
  • Tørker raskt

Foruten singelkøyen, finnes det kingsize, dobbelthengekøye og hengekøye for små barn.

Hengekøye
Hengekøye

Fallskjermmateriale

Hengekøyene fra Ticket to the Moon er laget for folk som reiser, av folk som reiser. Etter å ha reist i mange år som ryggsekkturist i Asia hadde grunnleggeren av Ticket To The Moon, franske Charly, sovet i mange hengekøyer, men de var ofte for tunge til å bære i ryggsekken og tidkrevende å feste opp. For å begrense vekten og pakkstørrelsen på hengekøya, brukte han kun et stykke stoff og festet det i stolper eller trær med en knute i to ender, men det ga ikke liggekomforten han ønsket seg.

På gjennomreise i Indonesia i 1996 var Charly innom en stoffbutikk for å se etter stoff han kunne bruke som hengekøye. Det var da han kom over silkenylon, også kalt fallskjermmateriale. Stoffet er lett, elastisk, solid og pustende. Charly og noen venner kjøpte stoffet og begynte å lage hengekøyer som de senere tok med til Europa og solgte på festivaler. Da de merket at hengekøyene var noe folk ville ha, reiste de tilbake til Indonesia og opprettet Ticket To The Moon.

Tips

  1. En tarp gir deg beskyttelsen du trenger mot regn. Er det mye vind kan du også skjerme deg ved å trekke tarpen ned på sidene og feste bardunene i bakken.
  2. Fest hengekøya i to trær som står fire-fem meter fra hverandre. Står trærne for nært hverandre får du ikke strukket ut hengekøya eller kroppen.
  3. Du trenger et tau å feste hengekøya i. Bind tauet rundt et tre, en stolpe eller lignende og fest krokene på hengekøya til tauet.
  4. Hengekøyer kan brukes hele året. Det er viktig med et isolerende liggeunderlag i hengekøya og en god sovepose om vinteren. På sommeren er mygg og innsekter noe vi må forholde oss til og myggnetting er et must. Det finnes myggnetting som er spesialtilpasset hengekøyene til Ticket To The Moon.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!