BioViz

Pearl Izumi Bio Viz

PEARL iZUMi sin teknologi for synlighet heter BioViz. Hemmeligheten ligger i farge, kontrast, refleksplassering og design.

Syklister ønsker å bli sett i god tid og på sikker avstand av bilistene. I mørketiden bruker vi lys på sykkelen, men lysene kan være av svært varierende styrke og kvalitet. Med tanke på bilenes relative hastighet, bremselengde samt forstyrrende elementer i trafikken, har PEARL iZUMi forsket på hvor lang avstand syklisten bør være synlig, for at bilistene skal kunne reagere i god tid.

 

Synlighet på avstand

FLUORISERENDE FARGER

Fluoriserende farger, som vår ikoniske Screaming Yellow, konverterer usynlig UV lys til synlig lys. Vanlig farger reflekterer maksimalt 90% av lyset i motsetning til 200-300% for en ufloriserende farge. Den ufloriserende gløden på klær med BioViz farger, oppfattes på fem ganger lenger avstand sammenlignet med vanlige sykkelklær.

BIO-BEVEGELSE

Bio-bevegelse handler om hjernens evne til gjenkjenning ut fra mønstre i bevegelse, og spesielt når det er relatert til menneskelig bevegelse. Ved å plassere høykvalitets reflekterende markører strategisk, arbeider punktene sammen for å identifisere deg som et menneske på en sykkel.

Biobevegelse
Adidas Solar Boost Løpesko

KONTRAST

Hjernen vår er programmert til å oppfatte grafiske mønstre, så ved å bryte opp synlighetsfarger med kontrastfarger stjeler vi oppmerksomheten til bilisten mer effektivt.

hvor lang tid trenger bilisten?

HVOR LANG AVSTAND TRENGER BILISTEN FOR Å AGERE PÅ EN SIKKER MÅTE ?

Tidligere eksisterte det ingen synlighetstandarder for syklister, så PEARL iZUMi la noen forutsetninger og gjorde litt hoderegning. De fastsatte minimumavstand for synlighet til 100 meter, basert på den raskeste tillatte hastighet en bilist vanligvis møter en syklist på veien, for å ha god nok tid for å manøvrere unna. Deretter testet de sykkelklærne under realistiske forhold.

3 soner jobber sammen

Ikke stol på kamera!

Evaluering av de reflektive egenskapene til et materiale ved bruk av kamera er ofte villedende, fordi de ikke tar hensyn til avstand, posisjon på sykkel eller omgivelsene. Ute på landeveien blir enkelte reflektive teknologier avslørt som gimmik men svært liten.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer