Et av verdens beste sykkelmerker

BloggBlogg

En gang kom alle de beste syklene fra Europa. Det ville grunnleggerne av Trek gjøre noe med.

Trek ble grunnlagt i 1975, da to menn bestemte seg for å produsere de beste syklene verden noensinne hadde sett.

De to mennene satt på en bar i Wisconsin, USA i 1975. Etter å ha drevet to mislykkede sykkelbutikker hadde de innsett at folk ikke kjøpte hva som helst. De måtte begynne å selge kvalitet. De ville fortsette å selge sykler, men fikk ikke rettigheter til å selge noen av de gode merkene. Derfor måtte de lage sitt eget.

Duoen hadde bestemt seg for å satse i et marked ingen andre amerikanere til da hadde våget seg inn i. Dick Burke og Bevil Hogg hadde bestemt seg for å produsere kvalitetssykler. Det fantes mye sykler som var av middels kvalitet eller dårligere, men fra midtre prissjikt og opp var det ingen som produserte sykler i USA på den tiden. Til nå. De to gründerne satt på bar og diskuterte hva de skulle kalle syklene.

Burke foretrakk «Trek» fordi det ga assosiasjoner til reiser og eventyr. Forretningspartneren var enig, og med navnet grunnla de også løfter om å bringe gleden av sykkel og et liv fylt av frihet, bedre helse og god kvalitet til et bredere publikum.

Noen måneder senere begynte de første Trek-syklene å ta form i en låve i byen Waterloo i Wisconsin. Med fem ansatte produserte Trek 904 håndlagde, håndlakkerte rammer med stålrør med muffer og sølvlodding i løpet av det første året.

Den nyetablerte sykkelprodusenten gikk bort fra gamle designnormer. Hver bøy og sammenføyning hadde en hensikt og snart var det ikke sånn at alle gode sykler kom fra Europa. Trek ville endre folks oppfatning om amerikanske sykler og klarte det.

Trek har flyttet ut av låven hvor alt startet, men holder fortsatt til i Waterloo. Og syklene som kommer ut av fabrikken bærer fortsatt preg av Treks grunnleggende prinsipper. Folk skal elske de og produsentene kan stille seg bak alle sine sykler med stolthet.

Trek-syklene selges ikke i nettbutikken, men i butikkene listet nedenfor:

Intersport Kirkenes, Intersport Fagernes, Intersport Gigant Levanger, Intersport Gran, Intersport Beitostølen, Intersport Sykkylven, Intersport Evje, Intersport Finnsnes, Intersport Geilo, Intersport Gol, Intersport Kløfta, Intersport Mosjøen, Intersport Odden, Intersport Rena, Intersport Skippergata (Kristiansand), Intersport Sogndal, Intersport Straumane, Intersport Stryn, Intersport Vaset, Intersport Volda, Intersport Ørsta, Intersport Åndalsnes

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer