Bergans of Norway har blitt drevet av lidenskapelige friluftsfolk i over 100 år.

Ole F. Bergan var en ivrig jeger og friluftsmann. Han introduserte og patenterte ryggsekken med meis i 1908. Siden har de spilt en avgjørende rolle i norsk friluftsliv. 

Det var under en jakttur på Skrimfjellet at ideen ble unnfanget. Bergan bøyde en briskekvist og formet den etter ryggen for å gi skikkelig passform. I ettertid videreutviklet han meisen og skiftet brisken med lette stålrør og remmer. Bergan utforsket mye og tok ut 45 patenter, men ryggsekken fikk mest oppmerksomhet gjennom Roald Amundsen som anerkjente og brukte den på sine ekspedisjoner. Få leverandører av turutstyr og teknisk bekledning kan måle seg med friluft- og polarhistorien til Bergans.

Bergans var i prinsippet borte fra markedet etter at fabrikken brant ned til grunnen i 1986. Varer og halvfabrikata for 20 millioner norske kroner gikk tapt, i tillegg til mønstre til all produksjon. Bergans måtte sprette opp produktene og tegne av tapte mønstre. Fabrikken ble bygget opp igjen, og et år senere flyttet Bergans inn i en av Norges mest moderne tekstilfabrikker. Bergans klarte ikke få i gang en lønnsom drift, og fabrikken med 100 ansatte i Nord-Odal, ble nedlagt i 1990. Produksjonen ble flyttet til Asia.

I dag er Bergans of Norway en ledende aktør innen utvikling av funksjonelt turutstyr og teknisk bekledning. I tett samarbeid med et testteam av profesjonelle polfarere og eventyrere utvikles det utstyr av høy kvalitet. Deres unike historie og kunnskap om norsk natur er utgangspunkt for alle produktene som blir laget. Dette har gjort flere produkter til test- og prisvinnere, både nasjonalt og internasjonalt.

Bergans flyttet til større lokaler i Hokksund i 2001, samtidig som de inngår et sponsorsamarbeid med tv-programmet 71° nord. 

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!