Adidas Solar Boost Løpesko

Rab Batura II GOLD


Eksklusivt hos INTERSPORT!

Fra de tøffe områdene i Alaska til de store viddene i Antarktis, er Batura-jakken designet for ekspedisjonsbruk i store høyder og polare miljøer. Laget for å tåle de mest ekstreme forhold har denne spesialistens dunjakke blitt redesignet ved å ta bort nesten 200 g av vekten uten at det har gått ut over varme eller beskyttelse. Vanntett og usedvanlig holdbar, representerer Batura-jakken toppen av Rab sin kunnskap og erfaring innen dun. Rab Batura II er en teknisk dunjakke som holder deg varm selv på de kaldeste dagene. Den er fylt med godt isolerende RDS-sertifisert (Responsible Down Standard) hydrofobisk gåsedun. Dunet har et fyllvolum på 800 og skaper enestående varme. Hetten er også fylt med dun, og stor nok til å trekkes over en hjelm. Jakkens yttermateriale er i vanntett Pertex Shield®. Dette er et svært slitesterkt materiale som gjør jakken både holdbar og værbestandig. Jakken kan pakkes ned i medfølgende kompresjonspose.Kjøp jakken her!

Rab | The Mountain People


Fokus på kvalitet

Rab ble etablert i 1981, og målet siden den gang har vært å produsere utstyr som presterer selv under de mest ekstreme forhold. Rab bestreber seg på å produsere klær og utstyr som er slitesterkt, av høy kvalitet og som er ment for å repareres heller enn å erstattes.Se alt fra Rab

Flere nyheter fra RAB

Medlemstilbud


I uke 44 og 45 har vi medlemstilbud på Rab Batura II dunjakke til 4999,- og Rab Nimbus isolasjonsjakke til kun 1599,- Rabattkodene du trenger for å aktivere medlemstilbudene i nettbutikken finner du på "Min Side" når du logger inn, eller i siste utsendte nyhetsbrev.Ikke medlem? Meld deg inn HER

Adidas Solar Boost Løpesko

Duninformasjon


Dette bør du vite

Fyllkraft
Spenst er hvor godt dunet kan holde på luften. Dette avgjør hvor godt dun isolerer. Denne kvaliteten kalles fyllevne eller fyllkraft og betegnes med en tallverdi. Rangeringene på gåse-dun fyllkraft i friluftsindustrien varierer vanligvis mellom 600 and 850. Fyllkraft for ande-dun varierer vanligvis mellom 500 og 700. Amerikanske produsenter, men også noen europeiske, oppgir fyllevne etter amerikansk standard som ofte betegnes CUIN. I Europa benyttes en annen standard, som av og til merkes EN. Begge standardene tester dunet på tilnærmet samme måte, men måleverdiene er ulike. Den europeiske standarden har derfor lavere verdier enn den amerikanske på samme fyllevne. En jakke med fyllevne 700 EN tilsvarer omtrent det samme som amerikansk fyllevne 800. Produktene fra Rab bruker standarden CUIN.

Varme
Fyllkraft påvirker spenstet til dunet og er avgjørende for å måle den omtrentlige varmen til et dun plagg. For eksempel vil en jakke med 600g med 800 fyllkraft dun være varmere enn en med 600g med 600 fyllkraft dun. Så lavere mengde av en høyere fyllkraft dun kan brukes til lag en lettere jakke med samme varme.

Blandingsforhold
Blandingsforholdet er andelen av dun mot fjær. Blandingsforholdet Rab bruker i sine produkter er 90/10 der 10% er den maksimale fjærandelen for gåsedun og 80/20 for andedun. Det er dunet som har de enestående isolasjonsegenskapene, mens fjærene hjelper med å holde dunet samlet og bidrar til fukttransport. Jo høyere prosent dun, jo lettere og mer komprimerbart er som regel produktet.

Fyllvekt
Fyllvekt er den totale mengden dun som brukes i et produkt. Dette måles vanligvis i gram. Fyll vekt sammen
med dunkammersammensetning er en av de største innflytelsene på produktets totale varme. Veldig generelt sett er det slik at jo mer dun et produkt har, jo varmere blir det - selv om dette også påvirkes i stor grad av fyllkraft og blandingsforhold.

RDS (Responsible Down Standard)
Alle dunprodukter fra Rab er akkreditert under RDS (Responsible Down Standard) som sikrer at dun og
fjær kommer fra ender og gjess som har blitt behandlet bra. Dette mandatet betyr å sikre at gjess og ender lever sunne liv, hvor de får uttrykt medfødt atferd og ikke lider av smerte, frykt eller nød. Denne strenge standarden
er uavhengig revidert og følger forvaringskjeden av hvert parti med dun gjennom hvert trinn i prosessen - fra gård til foredling.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer