Vinterferie for barnefamilien

Det trenger ikke være dyrt å reise på vinterferie. Utnytter du mulighetene i nærområdet kan du få en billig og kjempefin ferie.

Tilbring den kalde, fine tiden ute. Og del den med barna. Her er fem tips til ferien: 

1. Opplevelsestur i skogen

Norsk natur er fantastisk, og gratis. Vinterskogen er taus, spennende og nesten magisk. Bygg opp forventningene til barna i god tid før reise, og gi dem tid til å glede seg. Vinterferien er en gyllen mulighet til å gjøre noe utenom det vanlige, og det beste med ferie er jo akkurat det, og gjøre noe man vanligvis ikke gjør. Selve planleggingen og pakkingen av utstyret er med på å bygge opp spenningen, og gleden med å dra på tur. Planlegg en tur med teltsoveposer, pølser, sjokolade og masse varme klær.

Tenn bål i vintermørket, pakk dere inn i varme klær og fortell historier fra egen barndom, eller fantasien. Da koser barna seg maks. Deler man kvalitetstid i naturen med barna vil de gode minnene sitte igjen og forhåpentligvis føre til en økt friluftsinteresse.

2. Arranger hoppkonkurranse

Man trenger ikke være på fjellet, eller i Holmenkollen for å hoppe på ski. Bruk langrennsskislalåmskisnowboard eller akebrett i en liten bakke i nærheten av der dere bor. Det viktigste er ikke hvilke ski eller brett du har, men at det kan hoppes på. Kan du delta, så delta. Med voksne knall og fall i unnarennet blir det garantert gøy for barna. Bruk kvister til å marker lengden på hoppene og server varm eller kald drikke i pausen, og sørg for at barna holder seg tørre og varme. Garantert gode opplevelser.

3. Hockey-kamp i nabolaget

Ishockey er en morsom, og samlende lagsport som egner seg perfekt for norske vintre. Samle en gruppe naboer og arranger kamp eller cup på den lokale dammen, eller den islagte løkka. Inspirert av de pågående olympiske lekene kan det føre til mye lyd og god stemning for små og store spillere. Del inn i jevne lag og gi alle en god opplevelse. Og bruk hjelm!

Hockey
vinter

4. Lokale idrettsdager

Det kommer til å bli mye sport på tv i løpet av vinterferien. La idretten inspirere barna til å arrangere sine egne organiserte konkurranser. Gjør det til noe «stort» og innled dagen, eller dagene, med en åpningsseremoni med flagg og musikk. La barna være med å bestemme hvilke øvelser som skal gjennomføres i deres konkurranser, og ikke begrens barnas fantasi. Lengdeløp på skøyter, aking, ski-snøballkasting (som erstatning for skiskyting), bob og hopp med tomflasker og skifigurer. Mulighetene er mange.

5. Dagsturer i langrennssporet eller i alpinløpya

Vinteren har vært god med oss i år, og all snøen innbyr til kjempefine skiopplevelser. Mange steder i Norge ligger snøen, og har man utstyr er det muligheter for å stå både bortover og nedover i vinterferien. Synes du heiskortene blir for dyre burde du sjekke alternative bakker i nærområdet. Prisene kan variere. Det holder også ofte med en liten bakke i nærområdet. Man trenger ikke skiheis for å ha det gøy. Noen barn synes det også er lettere å lære seg å stå på ski, eller prøve nye ting, hvis man ikke er i et alpinanlegg sammen med mange andre barn, som kanskje er flinkere enn dem selv. Lav terskel gjør inngangen til skiverdenen lettere. Både for liten og stor. God vinterferie!

Ski
Langrennski

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!