BloggBlogg

Kle deg for vinterfotball

Det er vanskeligere å konsentrere seg om spillet hvis man fryser. Kler du deg riktig, beholder du kvalitet og fokus, selv om det er kaldt.

Føttene er kalde, skuldrene høye og kroppen stiv. Alle som har spilt fotball har hatt kalde dager på gresset. Det er ikke gøy å være kald og man spiller mindre bra når man fokuserer på kulden, istedenfor spillet. Sørger du for ikke å fryse, er ikke kulden et hinder for å spille god fotball.

Hva bør du ha på kroppen

Fotball spilles med høy intensitet. Derfor bør man ikke ha på seg mye klær eller for varme tekstiler. Ullundertøy er ofte ugunstig når man spiller fotball, hvis du ikke er keeper, eller skal ha en økt med lav intensitet.

På intensive balløkter er det ideelt å ha tekniske tekstiler innerst mot huden. Superundertøy fører svette bort fra kroppen og sørger for at du holder deg tørr. Sørg også for å ha et plagg utenpå superundertøyet som kan holde deg varm. Superundertøyet vil ikke isolere mot kulde når det blir fuktig.

Fotballbekledningen fra Nike Therma Sphere består av to lag. Ett tynt lag innerst som sørger for å transportere fukt og holde deg tørr, mens det ytterste laget isolerer mot kulde.

Et alternativ til den spesialdesignede fotballbekledningen er å bruke fleece utenpå superundertøy. En vanlig treningsdress vil ikke isolere godt nok i kulda.

Ta vare på føtter og hender

Følsomme føtter er nødvendig for å spille god fotball, derfor er det viktig at de har det varmt og godt. Umbro har ull-fotballstrømper i fargene rød, blå, svart og hvit. Har du ullsokker i fotballskoene, holder føttene seg varme, samtidig som de gir god lufting. Ull fortsetter å varme selv om den blir fuktig og egner seg godt i kalde fotballsko.

Hos mange er det fingrene som fryser først, og når gradestokken kryper under 10 grader celsius er det godt med hansker. Når man har vært i aktivitet en stund, kan det bli for varmt med hansker, men da er hansken lette å ta av. Før man er ordentlig i gang og har rukket å bli varm i kroppen, er det fint med litt ekstra isolasjon på hendene.

Både Nike og adidas har spesialdesignede hansker for fotball. Hanskene Nike Hyperwarm Field Player og adidas Fieldplayer Climaproof er laget i fukstransporterende stoffer som holder hendene tørre og varme. Begge hanskeparene har gummierte håndflater og fingre for å få bedre grep på ballen når man skal ta innkast.

På de kaldeste dagene på banen anbefaler vi adidas Fieldplayer. Dette er de varmeste fotballhanskene på markedet. De har også gummierte fingertupper for bedre grep på ballen.

Ny nakke- og halsvarmer fra Nike

Hals og nakke er også veldig utsatt for kulde. En buff vil holde deg varm og kan lett tas av hvis det blir for varmt, men skal den dekke ører og nese vil den bli våt foran munnen og komme i veien for øynene. Nike Squad Snood er designet for fotballspillere, i behagelig Dri-Fit materiale som holder deg tørr og komfortabel. Squad Snood er designet i en form som dekker ører, nese, munn, nakke og hals, uten at den hemmer sikten. Foran munnen er det netting som gjør det mulig å puste, uten at plagget blir fuktig.

Vanlige fotballer blir steinharde i kulda

Hvis du aldri har forsøkt å skyte med en «sommerball» på vinteren, er det ingen grunn til å starte nå. Sommerballene blir steinharde og tunge. Et skudd med en kald, «vanlig» ball i kulda kan skade foten. En vinterball holder seg myk, selv om den blir veldig kald.

Vinterballene har gummiert overflate. Det gir mer friksjon og feste mot underlaget enn andre fotballer. På grunn av gummien får ballen en mer forutsigbar stuss selv om det er vann, snø eller is på banen. Vinterballen har også vanskeligere for å skli av foten når det er kalde og våte forhold.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!