Riktig ullvask

riktig ullvask

En av ullens store fordeler er at den ikke trengs å vaskes så ofte, men må de vaskes er det viktig å gjøre det riktig.

Vask kun ullplagg når det er nødvendig. Lufter du ullplaggene etter bruk vil de kunne brukes mange ganger, uten å lukte. Henger du klærne ut om natten, vil fukten i luften bidra med å fjerne lukten i klærne.

Noen ganger er det nødvendig å vaske ull. Har det festet seg lukt i plagget, eller har det fått flekker, må det vaskesFølg alltid vaskeanvisningene i plagget. Ull er sårbart og blir slitt, og kan miste sine egenskaper ved vasking. Plaggene kan også krympe og forandre form ved feil vask. Har de forandret form, er det ingen vei tilbake, og det mest fornuftige er å gi plagget til noen som passer i den nye størrelsen. Vreng alltid plaggene før vask for å minimere nuppedannelse, og bruk alltid vaskemiddel som er beregnet for ull. Feil vaskemiddel vil ødelegge ull-fibrene. 

riktig ullvask

Skånsomme vaskeprogrammer i vaskemaskin vil alltid være et bra valg, men må du vaske for hånd burde du legge plagget i bløtt i ti minutter, skylle det i lunkent vann og presse vannet ut ved å rulle plagget inn i et håndkle. Legg plagget flatt, i sin opprinnelige form og la det ligge til det er tørt. Ligger det krøllete når det tørkes, vil plagget få denne formen når det tørker. Ikke bruk tørketrommel! 

Ikke heng opp ullklær når de ikke brukes. La de ligge flatt. Henging kan endre formen på ullplaggene.

riktig ullvask

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!