Sykkelsesongen har startet

OM IKKE LENGE STÅR DE DER IGJEN, OG FRISTER OSS. NOEN MED SLICKS, OG ANDRE MED GROVERE DEKK. NOEN SKAL VÆRE RASKE, ANDRE SKAL TÅLE JULING. SNART RULLES SYKLENE ENDELIG INN I BUTIKKEN IGJEN.

 

Det han hende snøen blir liggende litt ekstra lenge i år, uansett – det er ikke for tidlig å begynne å glede og forberede seg til sykkelsesongen.

Drømmer du om ny sykkel, nye dekk, en sykkelcomputer eller kanskje et par nye terrengsko. For sykkelfantaster kan utstyr, tilbehør og planlagte turer og mål oppta tankene våre i flere måneder. Mens vi venter på at veiene blir snøfrie og klare til bruk, kan ventetiden kortes ned med fiksing og forberedelser. Ikke vent med reparasjoner og innkjøp, start nå, og ha sykkelen kjøreklar til sesongstart.

  • Sykkelkjedet er sykkelens sliter. Etter noen tusen runder rundt drivverket vil det bli slitt. Hvis man sykler med et nedslitt kjede, vil også drivverket bli slitt. Ved hjelp av en slitasjemåler kan du måle om kjedet er slitt og burde byttes ut. Kjøp nytt kjede før det er for sent.
  • Strømper og wire kan bli dårlig i løpet av en sesong, uavhengig om du har brukt sykkelen mye eller lite. Konsekvensene er dårligere bremser og gir.
  • Kassetten blir også slitt. Lager kassetten lyd, eller hvis den er synlig slitt, er det på tide å bytte den ut.
  • Bremseklossenes viktighet er udiskutabel. Slitte bremseklosser er lik dårligere bremser. Er sporene på bremseklossene slitt ned, må de byttes.
  • Dekk slites ved bruk. Oppbevares sykkelen i tillegg på et værutsatt sted, kan det hende du bør skifte dekk før sesongen. Gå over dekkene og se etter slitasje og sprekker. En punktering kan få alvorlige konsekvenser. Sørg for at dekkene er hele, og klare til bruk når startskuddet går!

Det enkleste og billigste av alt vedlikehold er jevnlig rengjøring. Holder du sykkelen ren vil det bli mindre slitasje, og sjeldnere behov for å bytte ut deler.

Å kose seg med «sykkelgalskapen» gir mye glede. Er vi sykkelnerder, ja. Bruker vi mye tid på sykkel, ja. Bruker vi for mye tid på sykkel, nei. Fordi vi elsker sykkel. Gled deg til å bruke sykkelen, ta vare på den, og sørg for å ha verktøyet du trenger tilgjengelig. Da blir forberedelsene til sesongen en del av moroa!

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!