Sko, støvler og sokker til barn

Riktige sko eller støvler og gode sokker gjør at barnet holder seg varm og tørr på føttene. Da blir utetiden blir enda morsommere!

Fuktige barneføtter fryser raskt og det er ikke bare fuktighet utenifra som er problemet. En barnefot svetter 4-5cl. hver dag og denne fuktigheten må transporteres vekk fra foten, hvis ikke blir det fort klamt og ubehagelig og er det minusgrader blir man kald.

Gode råd

Her er noen gode råd om hvordan gjøre det mest mulig komfortabelt for barneføttene:

  • Har barnet sko med snøring, så pass på å ikke knyte for stramt. Da hemmer du blodsirkulasjonen og barnet blir raskt kaldt på føttene.
  • Benytt tykkere sokker i kaldt vær, fortrinnsvis sokker med mye ull. Kjøp vinterstøvler med høyt skaft, slik at ikke is, vann eller snø kommer ned i støvelen.
  • Sko med Gore-tex membran hjelper både mot fuktighet utenifra og transporterer vekk svette innenifra og ut og vekk fra foten.
  • Strømpebukser i bomull er ”fy” under ullsokkene, da dette ødelegger mye av isolasjonen ullen kunne gi.

Skostørrelse

Størrelsen må være riktig. Det må være plass til tærne både i lengden og bredden. Barnesko skal være ca 1,5 cm lengre enn foten. For små sko gir ømme tær og for store sko gir ømme muskler.

Det er viktig at barnet står når du skal måle om skoen er stor nok. Når barnet har foten fremme i skoen skal det være plass til ca to fingre i helen. Ta gjerne ut sålen fra skoen og sett barnets fot på den.

Barneføtter kan vokse opptil 0,5 cm i måneden, så beregn 1 cm voksetillegg om sommeren, og 1,5 cm om vinteren.

Husk gode sokker som er viktig for komfort. Sokken bør være av ull og syntetfiber som er slitesterke, varme og absorberende. En bomullsokk mister isolasjonsevnen når den blir fuktig. I kaldt vær bør man benytte en tykkere sokk, ikke flere par som gjør det trangere. Dette kan hindre blodsirkulasjonen, og at foten blir kald.

Se vårt utvalg av barnesko her

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!