Hvilken spillertype er du?

Neymar JR
Ronaldo

ER DU EN BALLFORDELER, EN UBEREGNELIG TRUSSEL ELLER DOMINERER DU SPILLET? BÅDE NIKE OG ADIDAS HAR SKO SOM ER TILPASSET DIN SPILLESTIL.

Det er mange stjerner i fotballverden, og de vil ha sko som passer sin stil. I samarbeid med verdens beste fotballspillere har Nike og Adidas delt inn fotballskoene sine i tre viktige kategorier.

Designet for å skore mål

X- serien til Adidas og Hypervenom-serien til Nike er lette, tettsittende sko med kompresjonsoverdel og knotter som gir godt feste. Dette er typiske sko for spisser og raske kantspillere. Er du en uberegnelig og aggressiv angriper med kvikke finter, eksplosive rykk og raske avslutninger, burde du vurdere sko fra en av disse seriene. Spillere som Luis Suárez, Alex Morgan, Robert Lewandowski, Gareth Bale og Harry Kane skårer mål med sko fra denne kategorien.

TA KONTROLL OVER SPILLET

Nikes Magista og Adidas Predator er sko for spilleren som har mye ballbesittelse, spiller mange pasninger og tar kontroll over kampen. Skooverdelene fra både Nike og Adidas er laget i materialer som gir deg god ballfølelse. Under sålene har de runde knotter for å gi spillerne bedre bevegelighet når de tar kontroll over banen. Sokkeskoene gir også en bedre støtte og passform som er med på å gi midtbanedirigentene og stopperne best mulig kontroll og balanse. Paul Pogba, Kevin De Bruyne og Christian Eriksen er blant spillerne som bruker skoene som er designet for playmakere.

SUPERSTJERNENES VALG

Hurtighet, bevegelighet, ballkontroll og balanse. Den neste kategorien sko, er en kombinasjon av de to over, pluss litt til. Spillerne som bruker skoene i denne kategorien besitter også ekstreme ferdigheter, pluss litt til. Seriene fra Adidas Nemesis og Nike Mercurial er tilpasset spillere med høy fart, mye retningsforandringer og mange ballberøringer. Spilleren som drar av en mann eller to, rykker og spiller en gjennombruddspasning får best utbytte av de lette skoene med god stabilitet og tettsittende overdel. Leonel Messi, Christiano Ronaldo, Neymar JR, Caroline Graham Hansen, Andrine Stolsmo Hegerberg og Alexis Sanches er blant stjernene som sverger til sko fra denne kategorien.

Velg riktig sko

Alle skoene fra Nike og Adidas har flere modeller innen hver type. Det finnes for eksempel flere varianter av Nike Mercurial og de forskjellige skoene varierer i materialbruk og pris. Sjekk hvilken sko som passer din fot og spillestil best, og velg sko i den priskategorien du er komfortabel med. Tenk også nøye gjennom hvilke såler du skal ha på skoene. Skal du spille mest på naturgress, nytt og mykt kunstgress eller gammelt og hardt kunstgress?

De fleste spiller på underlag av varierende kvalitet. Derfor anbefaler vi å heller velge to par sko i en litt lavere prisklasse, enn å legge hele skobudsjette i et par fotballsko. Feil sko på feil underlag kan føre til skader på både spiller og sko.

Har du et par sko med AG-såler (Artificial Ground) er de beregnet på nyere kunstgress av god kvalitet, men de kan også brukes på naturgress. Spiller du i tillegg på kunstgress som ikke er av like god kvalitet, er hardere eller bare frossent, anbefaler vi sko med grussåle. Selv om det heter grussåle virker disse sålene bra på de aller fleste kunstgressbaner. Er kunstgresset slitt, eller gummikulene tråkket ned i bunnen av gresset, trenger du demping og ikke lange og harde knotter. Skal man spille på bortebane, og er usikker på baneforholdene, anbefales det derfor å ha med to par fotballsko til kamp. Da er man godt forberedt og kan velge sko ut i fra baneforholdene.

spillertype
spillertype

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!