Norsk kvalitet laget for norske forhold.

Konkurransesyklisten Aksel Gresvig startet sitt eget firma i Rosenkrantzgate 1 i Oslo i 1901.I bunnen lå en visjon om å bringe sykkelsporten ut til folket. Aksel Gresvig vant noen senere det klassiske rittet Trondhjem-Christiania på en Diamant-sykkel. Gjennom tiårene som fulgte befestet Diamant sin posisjon som den norske folkesykkelen. I dag er Diamant den bestselgende sykkelen i Norge – og Aksel Gresvigs visjon lever i beste velgående.


Tråsykkelen var en forholdsvis ny oppfinnelse som fikk stor utbredelse på slutten av 1800-tallet. Sykkelsporten var en av de såkalte “engelske sportene” som vant oppslutning i Norge på den tiden. Banesykling, som ble Gresvigs spesialitet, brøt klart med et tradisjonelt norsk idrettssyn. Her var det snakk om å komme først over målstreken – mest mulig effektivt og uten tanke på det estetiske inntrykket. Det var særlig sykkelrytternes krumme rygg som provoserte tradisjonalistene. De oppfattet dette som en “karikatur av en menneskelig holdning”, som helsenedbrytende og uskjønt. De forsøkte i stedet å slå et slag for sykling med rak rygg, som de så på som kultivert og vakker sykling. Riktignok var dette en mindre hurtig måte å sykle på, men langt mer estetisk. Aksel Gresvig kom i liten grad til å praktisere kultivert sykling med rak rygg. Hadde han gjort det, ville han neppe blitt norsk og skandinavisk mester i 1897.

Ski

Laget for norske forhold

Fjell og smale stier, urbant og øde. Grus, snø og asfalt. Stiv kuling, solskinn og mørketid. Norge er litt av alt, og vi som bor her er glad i å sykle – enten det er barna i nabolaget, treningskameratene, pendlerne eller friluftsfamilien som tilbringer søndagen på sykkelsetet.

Diamant har laget sykler for norske forhold i mer enn 100 år, og gir deg en sykkel som varer lenge og gir gode opplevelser – uansett hvor og hvordan du ønsker å sykle.

Se vårt store utvalg av Diamant sykler på gsport.no

Ullundertøy

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!