BloggBlogg

Saucony løpesko

Inspirert av løpere skapes nye ideer som tvinger oss til å bli bedre. Uansett om det er i et konferanserom eller ute på løpetur. Vi elsker løping og diskuterer med løpere, med et ønske om å lage verdens beste løpesko. Nye konstruksjoner og design, holder

Løpesko blir stadig bedre tilpasset ulike aktivi­tetsformer. Løperen bruker ikke lenger en type sko til alt. Saucony har alltid vært synonymt med høy­teknologiske sko og innovasjon. Grunnlaget for ­dette har vært utviklingen av skoens passform og støt­demping tidlig på 90-tallet. En rød tråd i ­Sauconys innovasjoner de siste ti årene, er basert på en solid forskningsarv rundt løperens ­biomekanikk.

Saucony har lansert Stride Lab som er et innovativt løpeanalysesystem som gir en omfattende analyse av en løpers unike løpssteg. Den tilbake­meldingen løperen får kan forbedre løpeteknikk og valg av sko. Løpsanalysen begynner med en samtale for å danne seg et bilde av løperens forhold til løping, mål, ambisjoner og ev. skadehistorikk. Dette etterfølges av løpetur på tredemølle for å få en video fra tre høyhastighetskameraer, som ­plasseres slik at de kan vurdere kroppsholdning og løpsstil. Kameraene jobber synkronisert slik at de kan se ditt løpssteg fra flere vinkler: bak, fram og fra siden. Analysen fra tre vinkler gjør at det går å analysere hver enkelt løpers unike løpssteg. Stride Lab vil være på turne i Norge i 2019 og 2020. 

Saucony ligger i fremste rekke når det gjelder utviklingen av løpesko. I dag har de fleste av våre tradisjonelle løpesko et hæl-til-tå-drop på 8 milli­meter, uten at brukeren trenger å reflektere på hvordan han løper. Skoenes høydeforskjell på 8 millimeter kan allikevel motivere løperen til å ­lande lengre frem på foten, hvis det er ønskelig.

Det har vært forsket mye på løpesett, hvor det å lande på fremre del av foten har vist seg å være det mest effektive løpesettet. Med den stilen bruker du kroppens naturlige dempefunksjon, og kommer raskere over i frasparksfasen. Du får også med deg mer av kraften fra landingen, i ­frasparket. Endring i løpesettet ved å lande lengre frem på ­foten, er mer skadeforebyggende, da man bruker kroppens egen fjæringsmekanisme som virker dempende for de harde støtene mot hæl og ledd. 

 

 

For å minimere skader og opprettholde ­motivasjonen anbefaler vi at du har et par sko til de lange rolige øktene og et par sko til de raske øktene. Løper du i terrenget, så husk at terrengskoene er spesial-laget for dette formålet.

Ved å minimere avstanden mellom foten og bakken (senke droppet), vil man tvinge føttene til å lande lengre frem på foten. Tåballene tåler mer belastning enn hælen, og ved å benytte mellom­foten og forfoten i større grad når du lander i løpe­steget ditt, får kroppen en mykere landing. 

Tradisjonelt har lavdropsko vært mye brukt til konkurranse og intervalltrening. Med opp­byggingen i vår Freedom eller Kinvara, kan løpere med et lett løpesteg og god teknikk, bruke en slik sko til ­ordinær trening.

Kinvara var vår første lavdropsko, og ble intro­dusert allerede i 2010. Den ble den første ­store modellen på markedet med 4mm hæl-til-tå dropp. Kinvaras konstruksjon gjorde det mulig for ­løperen å lande på mellomfot/forfot samtidig som skoen hadde tilstrekkelig med dempeegenskaper. Den ble raskt en suksess for løperen som søkte en ­allsidig sko med lav vekt for forfotsløping.

Saucony jobber kontinuerlig med å være blant de mest innovative aktørene i produksjon av løpe­sko. Målet er å lage sko som hjelper løperen å nå sine mål, enten du er eliteutøver eller mosjonist. Løftet om prestasjon og kvalitet kan spores helt tilbake til de første skoene som ble produsert i Pennsylvania på slutten av 1800 tallet.

Løperarven er sterk, og det handler kun om en ting – ekte løping!

 

Lykke til med løpingen!

HÆL-TIL-TÅ DROPP

8mmFor mengdetrening, god støtdemping, slitestyrke og stabilitet. Her finns både nøytrale og stabile treningssko som kan motivere løperen til å få et mer naturlig løpesteg, lande på mellomfoten og dermed redusere ­belastningen.

4mm. For den litt mer drevne løperen som vil lande lengre fram på fotbladet og få mer kraft i frasparket. Passer bra for intervall– og distansetrening.

Husk! Når du løper er belastningen i hvert steg cirka fira ganger din kroppsvekt. Feil sko når du trener kan gjøre at den store belastningen forårsaker skader på fot, ben, hofter og rygg.

Triumph Iso 5

Triumph er en ikonisk sko som har vunnet mange mestertitler i bransjebladenes forskjellige skotester opp gjennom årene. Triumph ISO 5 er ikke noe unntak.
 
Dette er rett og slett en optimal nøytral mengdetreningssko for personer som ønsker den aller beste støtdemping og komfort. 8 mm hæl-til-tå-dropp i kombinasjon med EVERUN TOPSOLE og MIDSOLE i full lengde gir best mulig støtdemping fra hæl til tå med høyeste energigjenvinning. For optimal innstegskomfort og individuell trykkfordeling har den en integrert FORMFIT CONTOURED FOOTBED-konstruksjon, der toppen av mellomsålen er formet slik at den ser ut som en fot.
 
Yttersålens TRI FLEX-mønster i CRYSTAL RUBBER gir utmerket bakkekontakt kombinert med best mulig fleksibilitet og slitestyrke. ISOFIT-konstruksjonen i pløsen og snøringen gjør det mulig å tilpasse skoen individuelt og får den til å omslutte foten dynamisk. Sammen med den vevde overdelen i JACQUARD ENGINEERED MESH gir dette ventilasjon, passform og komfort utover det vanlige. Triumph ISO – når bare det beste er godt nok.
 
 • Vekt: Herre 299g/dame 269g
 • Dropp: 10mm 
 • Fottype: Nøytral
 • Underlag: Asfalt/grus (hardt underlag)  

Ride Iso

 

Ride ISO har en fantastisk kombinasjon av lav vekt, fleksibilitet, grunnstabilitet, løpeglede og responsiv støtdemping som gjør den til en av løpernes favoritter blant nøytrale mengdetreningssko.

Overdelen i ENGINEEERED MESH gir en dynamisk og tilpassbar passform med den beste ventilasjonen. Mellomsålen består av PWRFOAM, og sammen med EVERUN TOPSOLE i full lengde gir den en fantastisk støtdemping fra hæl til tå med optimal energigjengivelse. For optimal innstegskomfort og individuell trykkfordeling har den en integrert FORMFIT CONTOURED FOOTBED-konstruksjon, der toppen av mellomsålen er formet slik at den ser ut som en fot. Yttersålens TRI FLEX-mønster gir best mulig bakkekontakt kombinert med best mulig fleksibilitet.  Med 8 mm hæl-til-tå-dropp og perfekt geometri i konstruksjonen gir skoen en fartsfylt løpsfølelse utover det vanlige. Passer for deg med høy til normal fotbue, og finnes i breddene medium og wide. Med Ride ISO behøver du ikke lenger drømme. Med denne skoen kommer alt til å klaffe, og du har en trofast partner for all fremtid.

 • Vekt: Herre 275g / dame 241g
 • Dropp: 8 mm (27/19)
 • Fottype: Nøytral
 • Underlag: Asfalt/grus (hardt underlag) 

Guide Iso 2

Guide ISO 2 er en av markedets letteste mengdetreningssko med pronasjonsstøtte.
 
EVERUN TOPSOLE i full lengde kombinert med PWRFOAM MIDSOLE gir en utmerket responsiv og energigjenvinnende støtdemping fra første til siste steg. For optimal innstegskomfort og trykkfordeling har den en integrert FORMFIT CONTOURED FOOTBED-konstruksjon, der toppen av mellomsålen er formet slik at den ser ut som en fot. Overdelen er produsert i vevd JACQUARD ENGINEERED MESH, som gir en dynamisk og fleksibel passform kombinert med økt slitestyrke og fantastisk ventilasjon. Guide ISO 2 er også konstruert med ISOFIT, der pløsen og snøringen er integrert med skoen for å gi en enda bedre og individuelt tilpasset omslutning rundt foten. Yttersålens TRI FLEX-mønster gir best mulig bakkekontakt samtidig som den guider deg gjennom steget på best mulig måte. Med 8 mm hæl-til-tå-dropp og perfekt geometri i konstruksjonen gir skoen en fartsfylt løpsfølelse utover det vanlige. Den buede lesten gjør at skoen passer for løpere med høy til normal fotbue. I Guide ISO 2 finnes det som så mange løpere leter etter, en perfekt symfoni av stabilitet, støtdemping og løpsfølelse. Guide ISO 2 er kort og godt søt musikk for føttene!
 
 • Vekt: Herre 303g/dame 261g
 • Dropp: 8mm 
 • Fottype: Overpronasjon
 • Underlag: Asfalt/grus (hardt underlag)  

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer