DEVOLD ULL - INGEN TILFELDIGHETER

Blogg

Fra beitemarkene i Australia, Argentina og New Zealand, til topp- og skogturer i norsk natur. Devold har full kontroll på ullen fra den vokser på lammet til plaggene selges i butikken.

Devold har produsert ulltøy i 165 år. Fokuset i tekstilbransjen og kravet fra kundene om å gjøre ting «riktig» blir stadig større. Klesprodusenter bør vite hvor ullen kommer fra, at sauene har det bra og at de lokale arbeidsforholdene er gode.

I 2017 lanserte Devold «Sheep to Shop». Målet var å kunne spore ullen og gi full innsikt i Devolds verdikjede.

Kjenner sine farmere personlig

Devold har inngått langtidsavtaler med sauefarmere i Australia, New Zealand og Argentina. Merinoullen som blir produsert på farmene er noe av det beste i verden. Dette gir farmerne forutsigbar inntekt og Devold en stadig tilførsel av kvalitet-ull som er produsert etter strenge kvalitetskrav.

Devold besøker gårdene regelmessig, møter de lokale farmerne og påser at produksjonen tilfredsstiller deres strenge krav. 

Den høye ullkvaliteten på Devold-plaggene er et resultat av at sauene trives. Alle sauefarmerne Devold samarbeider med støtter opp om «De fem friheter for dyrevelferd», og all Devold-ull er mulesingfri.

Dette er de fem frihetene for dyrevelferd:

  1. Frihet fra sult eller tørst ved tilgang til friskt vann og en helsevennlig diett.
  2. Frihet fra ubehag ved godt levemiljø, inkludert ly og behagelige hvileområder.
  3. Frihet fra smerte, skade og sykdom ved god forebyggende, samt rask diagnose og behandling.
  4. Frihet for normal atferd ved å sørge for tilstrekkelig areal, gode anlegg og flokktilhørighet.
  5. Frihet fra frykt og nød ved trygge leveforhold og behandling som eliminerer traumatiske opplevelser.

Økologisk ull fra Argentina

Den økologiske merinoullen til Devold kommer fra Patagonia i Argentina. Der har sauene god plass og muligheten til å beite i naturlige omgivelser hele året.

Devold sine økologiske farmer følger svært strenge krav når det kommer til dyrevelferd og bærekraftig jordbruk. Bortsett fra sin gjeter, eller Gaucho, er sauene kun i kontakt med mennesker én gang i året, og det er når de skal klippes.

For at en farm skal bli godkjent og stemplet som økologisk, må verken jordene, sauene eller avklipt ull inneholde spor av skadelige plantemidler eller giftige tilsetningsstoffer.

Devold eier sin egen fabrikk

Ingenting med Devolds produksjonslinje er tilfeldig. Devold har egen fabrikk i Litauen. Der har de et høyteknologisk laboratorium som kvalitetstester alle materialene før de blir brukt og sydd sammen til ullplagg i høy kvalitet.

Fra høsten 2019 vil alle produkter fra fabrikken også være Øko-Tex sertifisert.

Norsk design

I Langevåg utenfor Ålesund sitter designerne og utviklerne til Devold. De designer plagg som tåler kulde og sprer varme i det norske, krevende klimaet. Når prøvekolleksjonene er klare, blir de testet av Devolds egne friluftsambassadører i fjellene som ruver rundt hovedkvarteret i Møre og Romsdal.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!