Kombiner tur- og skoleantrekk til studiestart

Blogg

Spar både penger og miljø ved å tenke dobbelt.

Friluftsklær fungerer like bra på skolen som i skogen. Vi blir også stadig mer bevisst våre forbruksvaner, og det er ikke alltid best å ha mest. Velger du klær og utstyr som kan brukes til både studier og rekreasjon sparer du både penger og miljø.

Du kan gå «all in» å velge full villmarkstil med turbukse, skalljakke, flanellskjorte og dagstursekk, eller kombinere jeans og skjorte med noen friluftprodukter som fungerer like bra i marka som i forelesningssalen. 

Sekk

Fjällräven Kånken har vært en trofast kompanjong for studenter i årevis og fått en kraftig populæritetsboost de siste årene. Den robuste, bestselgende klassikeren har ikke verdens beste bæreegenskaper, men er likevel førstevalget til mange norske studenter. På Intersport får du Kånken i fire forskjellige modeller og en mengde farger.

Ønsker du deg en sekk som fungerer like bra på lange dagsturmarsjer som på bussen, har du mye å velge mellom. Tenk først gjennom hva du skal bruke sekken til. Skal du bære mange bøker, eller kun en laptop? Blir sekken ofte tung, er det lurt å ha en sekk med et bra bæresystem som fordeler vekten på alle kroppens bærepunkter. En liten sekk som ikke er designet for tunge løft vil ikke fordele vekten like bra på kroppen, og blir vond å bære for nakke og rygg.

Skal du bære tungt, både til skolen og på tur, skal sekken ha både hoftebelte og brystreim som hjelper med å fordele vekten og stabilisere sekken.

Jakke

Få plagg er like anvendelige som skalljakken. Om sommeren holder det ofte med en t-skjorte under hvis det blåse og regner. Når det blir kaldere er det enkelt å ta på et plagg i ull, fleece eller tynn dun under skalljakken. Med en skalljakke utenpå er du riktig kledd og godt forberedt til alle værforhold. Luftemuligheter med glidelås under armene gjør det enkelt å justere kroppstemperaturen når du er aktiv og varm.

Hvis du vedlikeholder skalljakken med vask og impregnering ved behov vil den holde vind og vann unna kroppen gjennom alle sesongene, i mange år fremover.

Modell- og fargealternativene er så mange at det er fullt mulig å finne en skalljakke som fungerer både på asfalt og mose.

Bukse

Produksjonen av turtøy har vært gjennom en voldsom utvikling de siste årene. Både når det gjelder materialutvikling og passform. En god turbukse trenger ikke være tykk i stoffet og formet som et rektangel. Nå kan du velge mellom mange behagelige materialer og finne en passform som sitter bedre enn dine favoritt-jeans.

Det er fullt mulig å finne turbukser som er gode og praktiske på tur og samtidig ser «smashing» ut i klasserommet.

Overdel

Få materialer kommuniserer friluft, bærekraft og miljø like tydelig som ull. Mange ull-produsenter designer formsydde, tynne og tykke overdeler i farger som kan bæres av alle, uansett hvor du er. Ettersom ull er temperatur-regulerende kan du bruke ullplagg hele året. Ull er både fint og praktisk, uavhengig av hvor man er.

Kombinert tur- og skoleutstyr

Varm eller kald drikke. Søtt, salt, bittert, eller bare vann? Med drikke på termos stiller du sterkere til både studier og tur.

Termosen kan holde drikken varm eller kald, alt etter hva du ønsker. Har du medbrakt drikke, løfter det både turopplevelsen og studiehverdagen.

Tur

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer