Rittsesongen har så vidt begynt, og vi har spurt Steffan fra Intersport Rena om han vil dele sine erfaringer når det kommer til riktig valg av rittdekk. Nedenfor kan du lese hans tips om hvilke dekk du skal velge i forhold til hvor du skal sykle, og hvilke værforhold det er.

Tekst: Steffan Hartz Repshus, Intersport Rena

Terreng og en del sti
Når det er terreng og en del sti velger jeg alltid et knastedekk foran som f eks Continental X-King el Schwalbe Rocket Ron. Disse dekkene gir godt grep og er ”åpne” med litt avstand mellom knaster som gjør at de ikke pakker seg med gjørme ved bløte forhold. 

Er det bløtt bruker jeg det samme bak, men ved tørre forhold benytter jeg lettere dekk med mindre knaster bak som f eks Continental Race King el Schwalbe Thunder Burt. Det gjør sykkelen litt kvikkere.

Grusritt
På grusritt som Birken og Grenserittet er det mer lette dekk som gjelder. Continental Race King er kanskje det mest benyttede allrounddekk med god kjørekomfort, men de raskeste dekkene, som jeg selv bruker, er Continental Speed King eller Schwalbe Thunder Burt. 

Verdt å merke er at disse lette dekkene har litt større punkteringsrisiko og har mindre grep. Viktig med rett lufttrykk og dvs 20-25 psi i terrengritt og 25-30 psi på grus. Dette er for en person på ca 75 kg.

Håper du får et fint sykkelår med mange gode opplevelser!

Steffan Hartz Repshus

Trysilrittet 2016