For å holde på sykkelgleden er det viktig å ha en sykkel som fungerer bra, og er komfortabel å sykle på. Her er et par enkle tips til hvordan du skal kunne nyte sykkelturen bedre.

For at sykkelen skal vare lengre og fungere optimalt, følg disse punktene:

Ren sykkel
Hold sykkelen ren til en hver tid. Med en ren sykkel vil turen føles mye lettere og bedre, man har også større kontroll på at utstyret fungerer som det skal.

Smør kjedet med olje før hver tur
Turen blir ofte tung og bråkete med tørt og rustet kjede. Jeg anbefaler et tynt lag med teflonspray på kjedet før hver tur.

Bli sett
For å få en best mulig opplevelse når man ferdes i trafikken må man være godt synlig for bilistene. Bruk alltid refleks på sykkelen.

Ha luft i dekkene
For å få den best komfortable følelsen på sykkelsetet må det være riktig trykk med luft i dekkene. For lite luft gir en tungtrådd sykkel. For mye luft gir en ubehagelig og humpete sykkeltur.

Oppbevar sykkelen på et tørt og trygt sted
For å ha en sykkel i flest mulig år, hold sykkelen låst innendørs på et tørt sted hvor den ikke ruster.

For at du skal ha en god sykkelsommer, sitt riktig og komfortabelt på sykkelen! For å gjøre det, følg disse punktene:

Ha setet i riktig høyde
Å sykle med setet i feil høyde kan gi en ubehagelig opplevelse, og i verste fall langvarige smerter. Sitter du for høyt får du ofte smerter i korsryggen, men hvis sitter du sitter for lavt kan du få smerte i knær.  

Hvil hendene
Len deg litt tilbake, legg vekta på pedalene, ikke håndleddene. Dette gir høyere fart, og mindre smerter i håndledd og skuldre. Dette henger sammen med rammestørrelse på sykkelen!

Kle deg riktig
Ikke for lite, ikke for mye. Er det kaldt, bruk vindtett og evt vanntett tøy. Hold deg tørr og varm. Er det en varm sommerdag, så må det ventileres. Været kan endres undervegs, ha derfor med deg litt ekstra på ryggsekken.

Til slutt vil jeg at du tar deg tid til å nyte turen uavhengig om du skal på en hard treningstur eller om du sykler til skolen!

En vennlig sykkelhilsen fra Gjermund Steinsland.