Intersport ønsker Vm-deltakerene lykke til!

BLI MED NÅR VERDEN KOMMER TIL BERGEN  

Gå ikke glipp av et av verdens største idrettsarrangement når sykkel-VM arrangeres i Bergen, Askøy, Fjell og Øygarden 16.-24. september 2017.  Dette er det største arrangementet som noensinne har funnet sted på Vestlandet.  

Av Toril Berle Schalck og Erik Kubon Halvorsen, Bergen 2017.

Møt de verdenskjente sykkelprofilene, se store idrettsprestasjoner og få med deg det yrende folkelivet, når hele verdens øyne rettes mot Vestlandet! 

Sykkel-VM blir det største sommeridrettsarrangementet som har vært i Norge, og det nordligste noensinne. Mesterskapet består av 12 øvelser over ni konkurransedager og samler mer enn 1150 utøvere fra rundt 80 deltakende nasjoner. Det ventes rundt 500.000 tilskuere og over 300 millioner TV-seere i løpet av mesterskapsdagene.  

Målgang i hjerte av Bergen 
Målgang for alle øvelsene (minus tempo menn elite) ligger på Festplassen midt i hjertet av Bergen. Det blir spektakulært og svært tilgjengelig for publikum. Premieseremoniene er lagt til Torgallmenningen slik at flest mulig får med seg festen og kan hylle medaljevinnerne.  

Løypene for rittene har flere høydepunkt – ikke minst er det lagt opp til attraktive publikumssoner med «Salmon Hill» opp mot Ulriken (fellesstartene), Birkelundsbakken (temporittene) og Fløyen (tempo menn elite) i spissen.

Historisk målgang på Fløyen 
Sykkel-VM i Bergen blir historisk, for aldri før har det vært lagt målgang for et temporitt på toppen av et fjell. Nettopp det er tilfellet når tempo menn elite har målgang på Fløyen onsdag 20.september. Dette vil virkelig bli et høydepunkt i VM-uken.  

Temporittene i sykkel-VM har tradisjonelt vært forbeholdt et knippe temporyttere med stor kjørestyrke, og det har vært rå kraftdemonstrasjoner på høyeste nivå som har vært nødvendig for å kunne bli verdensmester på tempo. Nå blir forutsetningene endret og det åpner seg opp for en rekke andre ryttere – ikke minst de største kanonene fra Tour de France sammendraget.  

Temporittet for menn elite vil inneholde 27,5 km i og rundt Bergen før den avsluttende klatringen på 3,4 km opp Fløyen. Klatringen starter ved Fløibanens nedre stasjon og Christi Krybbe skole og ender på toppen av Fløyen. Med 9,1 % i snitt og flere partier på over 10 % vil den virkelig utfordre rytterne.  For publikum er dette en fantastisk mulighet, og vi kan vente oss tilstander som vi kun finner i de største etapperittene og klassikerne.  

Hvem vinner?
Hvem er så de største favorittene til VM-tittelen? Det er vanskelig å komme utenom Chris Froome (Storbritannia), Alberto Contador (Spania), Vasil Kyrienka (Hviterussland) og Tom Dumoulin (Nederland). Men samtidig kan flere andre ryttere være med og utfordre i en slik løype. Hva kan regjerende verdensmester Tony Martin (Tyskland) og vår egen Edvald Boasson Hagen utrette, og hvem av outsiderne slår til. Aldri før har et temporitt vært så åpent, og scenarioene er mange. Det er bare å glede seg!  

En ting er i alle fall sikkert. Med denne historiske begivenheten vil Bergen og Fløyen virkelig sette seg på det internasjonale sykkelkartet.

Lagtemporitt 
Sykkel-VM 2017 starter på Askøy med Lagtempo for proffag kvinner og menn. Dette er en spektakulær og underholdende øvelse som virkelig vil gi den perfekte start på Sykkel-VM 2017. Lagtempo Kvinner og Menn kjører den samme løypen. Lagtempo-løypen starter fra Askøy, som ligger rett utenfor Bergen. Den flotte øy-kommunen vil gi den beste rammen for starten på sykkel-VM 2017. Målgang er på Festplassen i hjerte av byen.  

Temporitt
Rittene foregår i Bergensområdet. Den 20. september blir et høydepunkt når Menn Elite skal ha målgang på Fløyen. Dette er aller første gang en VM-tempo skal avslutte på et fjell! Klatringen opp Fløyen er 3,4 km med gjennomsnittsstigning på 9,1 %.  

Fellesstart  
Fellesstartene kjøres i spektakulære rundløyper i og rundt Bergen. Fellesstarten for menn starter i Øygarden, med havet og det vakre kystlandskapet i bakgrunnen. Kulissene skaper en magisk opplevelse for tilskuere, ryttere og ikke minst TV-seere når Sykkel-VM 

Bergen 2017 avsluttes med menn elite den siste helgen. Å hylle den norske kystkulturen er viktig for Bergen 2017, og det blir stor stemning i Øygarden og Fjell den siste helgen. Klatringen opp «Salmon Hill» mot Ulriken blir det store høydepunktet.

 

Programmet: 

16. september  
Åpningsseremoni 
17. september 
Lagtemporitt 
18.-20. september 
Temporitt 
21. september 
Mosjonsritt for alle: Race to celebrate 
22.-24. september  
Fellesstart