PÅSKEN ER TID FOR HYGGE OG MORSOMME AKTIVITETER UTE FOR STORE OG SMÅ. 
HER ER VÅRE BESTE TIPS TIL UTENDØRS PÅSKEKOS

Inviter til påskerenn
Alle skirenn behøver ikke være Birken eller Marcialonga. Senk skuldrene og inviter til et uhøytidelig og morsomt skirenn for familie, venner og hyttenaboer, der alle har like store sjanser for å vinne en premie. I stedet for å komme først i mål, kan målet være å gå to runder på så lik tid som mulig, et såkalt nulløp. I hoppbakken kan dere premiere både lengste hopp, beste stil og mest katastrofale fall. En enkel slalåmløype lager dere kjapt med skistaver i stedet for porter, og kanskje har påskeharen lagt igjen noen egg underveis i løypa, som man må bøye seg ned å plukke opp underveis? Premie til beste kostyme er også en selvfølge. Alle behøver ikke å kle seg ut som en påskehare eller kylling –  hva med å lete fram et skikkelig 80-tallsantrekk fra innerst i hytteboden?

Til slutt vanker det selvfølgelig diplom til alle. For i påskerenn er definitivt ikke det viktigste å vinne, men å delta.

Bygg en snøsofa
En god sofakrok er alfa og omega for påskekosen – også utendørs. Enten dere skal ta en velfortjent pust i bakken, etter et tosifret antall tilbakelagte kilometere i langrennsløypa, eller trenger tribuneplass for påskerennet rett utenfor hytta, er en godt konstruert snøsofa obligatorisk.

Finn et sted i ly for vinden, der påskesola treffer midt i ansiktet. Bruk spade og grav fram så mange sitteplasser dere trenger –– enten du går for en 3-seters eller en hjørnesofavariant. Husk god støtte til rygg og plass til bål. Alternativt kan dere ta beina fatt og trampe fram rett form. Fyll på med granbar for sittekomfort og varme, og topp med sitteunderlag. 

Lag pinneboller
Pinnebrød er en klassiker, men hvorfor ikke gjøre en søt tvist i år? Ta utgangspunkt i en god, gammeldags pinnebrødoppskrift, men dypp deigen i en blanding av sukker og kanel, før du tvinner den sammen til boller og steker dem på bålet. 

Rette greiner av friske trær egner seg best som pinner. Spikk bort barken på den ytterste tuppen før du trer på deigen, og pass på at pinnene tåler vekten av pinnebollene. 

Husk: Pinnebollene smaker ekstra godt etter fullført påskerenn!