Misp

Hjelmene som gir ekstra beskyttelse

Med riktig hjelm er hjernen tryggere dersom du skulle falle stygt.

Mips-hjelmer er designet slik at hodet kan bevege seg inne i hjelmen, noe som gir deg ekstra beskyttelse.

Et sammenstøt består ofte av to viktige faktorer, lineære krefter og roterende krefter. De lineære kreftene blir til når hodet beveger seg i en rett linje og får en brå stopp. Som hvis du sykler rett inn i en vegg. Roterende krefter oppstår når hodet treffer bakken eller annen motstand, i vinkel. Det kan skje ved fall på sykkel. Slike roterende krefter kan få hjernen til å bevege seg inne i skallen og bli skadet. Kroppens eget forsvar for å dempe slike sammenstøt er cerebrospinalvæsken som flyter mellom hjernen og skallen. Med hjelmer som har Mips Brain Protection System, eller hjernebeskyttelsessystem, får du et ekstra lag som beskytter.

En hjelm i hjelmen

For å beskytte hodet mot roterende krefter og bevegelse, består hjelmer med Mips Brain Protection System av to separate lag med luft imellom. Et lag følger hodet mens det andre tar av for sammenstøtet. De to lagene er festet til hverandre med elastiske bånd.

Det bevegelige innerste laget separerer hodet fra skallet på hjelmen og gjør at hodet ikke sitter fast hvis ulykken inntreffer. Ved et sammenstøt vil Mips-teknologien gjøre at skallet på hjelmen får en brå stopp, mens det innerste laget og hodet fortsetter å bevege seg. Da blir rotasjonsbevegelsene gradvis bremset, og belastningen på hodet mindre.

Hjelmer med Mips-teknologi har en vitenskapelig bevist effekt på å minske rotasjonsbevegelsene og fordele støt på en bedre måte enn hjelmer uten Mips. En rekke produsenter benytter seg av den svenske teknologien i hjelmer som kan benyttes på sykkel, snø, motorkjøretøyer og hest.

Se etter Mips-merket på hjelmene for økt sikkerhet.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!