Bula ull

HVOR KOMMER ULLA OG BULA BASELAYER FRA?

Bula bruker den beste ulla som finnes på markedet. Merinoull importeres fra sertifiserte forhandlere i New Zealand og Australia som garanterer godt dyrehold og at det ikke foregår mulesing.

HVA ER MERINOULL?

Merinoull kommer fra merinosauen, som er en sauetype som er avlet fram for ullproduksjon.

Merinoull har lav micron, som gjør at den er mer eller mindre kløfri og mye mykere enn vanlig norsk ull.

HVA ER MICRON?

Micron er ullfiberens tykkelse i diameter. Et lavt microntall betyr at det er fin ull, og et høyt mikrontall betyr at det er grovere ull. Vanlig norsk ull ligger på rundt 28 micron eller mer. Micron som brukes på Bulas ulike baselayer er 18,5-20,5 micron.

Plagg med lav micron kan som regel bæres rett mot kroppen, som for eksempel i et baselayer. Folk med svært sensitiv hud kan likevel oppleve irritasjon ved direkte kontakt med ull, og for dem kan det være et alternativ med blandingskvaliteter med polyester og ull (som for eksempel Bulas Camo baselayer).

Bula ull

ER BULA-ULL MULESINGFRI?

Ja.

HVA ER MULESING?

Mulesing er en kirurgisk fjerning av hudstykker rundt sauens haleparti for å unngå hudfolder som fluer legger egg i, og dette inngrepet er smertefullt for sauen når det ikke brukes bedøvelse.

Bula bruker kun leverandører som har sertifikat på at de leverer mulesingfri ull. Sertifikatene som behøves er den beste forsikringen vi kan få om at ullproduktene er produsert med dyrevelferd i fokus. Isteden for mulesing brukes dyrevennlige metoder for å hindre at fluer legger egg i hudfoldene.

KAN JEG BRUKE ULL TIL TRENING?

Ja. Selv om ull ikke tørker like fort som syntetiske stoffer, så har den andre fordeler, som at den lukter mindre, og kan brukes flere ganger før den vaskes, så lenge den luftes godt mellom hver gang.

ANDRE FORDELER VED ULL

Ull tilpasser seg temperaturen – når det er kaldt isolerer det, og når det blir varmere kjøler det ned.

Fordi ull kan absorbere opp større mengder fuktighet enn syntetiske fibre, vil du holde varmen selv om plagget holder mye fukt, uten at det kjennes klamt. Merinoull kan faktisk bære opp til 35% fuktighet uten at tøyet kjennes klamt.

I tillegg er ull biologisk nedbrytbart. Om det havner ute i naturen vil det kunne brytes 100% ned og gi næringsstoffer tilbake til jorda.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!