Gresvig 1901

Man kan trygt si at det har skjedd mye siden konkurransesykelisten Aksel Gresvig startet sin første sportsforretning i Oslo i 1901. Gresvig mente hovedstaden manglet en profesjonell sportsbutikk, og på tross av vanskelige tider i Norge og mangel på kapital, jobbet han iherdig med å lykkes. Han hadde også en klar visjon om å bringe sporten ut til folket, og det løftet holder vi den dag i dag – 115 år etter

Gresvig 1908

Aksel Gresvig konstruerte de første Diamant-syklene i 1908, og de kom på markedet året etter. Syklene var mye bedre enn noe annet som var å få kjøpt på en tiden, og kort tid etter, i 1909, satte Jul Hansen en legendarisk rekord på strekningen Trondheim – Kristiania med 25 timer og 20 sekunder. Det skulle gå hele 30 år før noen skulle klare å slå rekorden! Og da igjen kjørte syklisten på en Diamant.

Gresvig 1918

Butikken i Storgata går så det suser og har hele 56 ansatte. Gresvigs egen Diamant sykkelfabrikk i Oslo, sysselsetter over 65 ansatte og har en årsproduksjon på over 5000 sykler.

Gresvig 1923

Aksel Gresvig kjøper Huitfeldt skifabrikk og sportsforretning. Etter oppkjøpet begynner han å eksportere ski til lukrative markeder både i Europa og Nord-Amerika.

Gresvig 1927

Den berømte Gresvig G-en blir født, og helt siden den gang, har G-en vært et kjent symbol for kjeden. Bilder av kjente skihoppere, alpinister og langrennshelter med G-en på brystet, ble et velkjent reklamesymbol på 1930-tallet.

Gresvig 1950

Aksel Gresvig var banebrytende på utvikling av sykler, og på 50-tallet begynner han og de ansatte å utvikle en revolusjonerende skibinding. I skilandet Norge, blir Kandahar-bindingen et begrep, og på rekordtid blir det den mest brukte tur-bindingen noen sinne.

Gresvig 1969

G-Sportkjeden blir etablert og den velkjente G-en ble å se på sportsbutikker over store deler av landet. Utover 1970-tallet ble 200 sportsforretninger med i kjeden.

Gresvig 1987

Gresvig er som vanlig i forkant av utviklingen, og med inn i en ny tid. Dette året blir det utviklet et helt nytt kjedeemblem og en helt ny butikkprofilering for kjeden. To år senere blir driften endret, og kjeden går fra å være frivillig, til å bli en systemkjede etter franchise-modell.

Gresvig 2010

Stadig flere nordmenn ønsker å handle i store sportsbutikker, og G-Sport etablerer stormarkedkjeden G-MAX. Etter hvert åpner 17 G-MAX-butikker i byer over hele landet – noen av dem er på hele 5000 kvadratmeter, fylt med utstyr for sport og fritid.

Gresvig 2013

G-Sport og G-MAX etablerer Prismatch Dersom du kan kjøpe identisk vare til en lavere pris enn du betalte hos oss innen 30 dager etter kjøpsdatoen, betaler vi deg differansen tilbake, og i tillegg får du 20% på neste kjøp. Les mer på gsport.no

Gresvig 2016

I det året Gresvig feirer 115 år, er vi må våre 150 G-Sport- og 17 G-MAX-butikker, landets største og mest utbredte sportskjede. Butikken på 2500 kvadratmeter i Storgata i Oslo er et unikt konsept, som sier noe om hvordan fremtidens butikker vil bli seende ut. Vår historie viser at vi alltid har ligget i forkant, når det gjelder innovasjon og utvikling. Det skal vi fortsette med!


 

NORGES STØRSTE SPORTSAKTØR

Gresvig har vært i sportsbransjen i over 100 år og er Norges største sportsaktør med over 225 butikker i hele landet.

Aksel Gresvig som var en av sykkelpionerene i Norge startet firmaet A. Gresvig i 1901. Hans visjon var å bringe sporten ut til folket. Siden den gang har Gresvig arbeidet etter denne visjonen og på årsbasis selger vi i nå over 100 000 sykler, 150 000 par ski og nesten 1 million par joggesko. Over 10 millioner kunder besøker butikkene våre i løpet av et år.

Gresvig har nå over 3500 stolte medarbeidere som med interesse og begeistring for sport yter bransjens beste service.

Gresvig historie
Gresvig
Gresvig 115 år

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!