Favoritter til dame

Adidas Solar Boost Løpesko

Rab Nimbus


Rab Nimbus er en allsidig, tynn og vattert jakke. Jakken er hurtigtørkende og varm, og er spesialutviklet for å takle kaldt og fuktig vært både på fjellet og i byen. Cirrus™-isolasjonen er syntetisk og er testet til å levere samme varme-til-vekt som 600 cuin andedun. Takket være jakkens lette og vindtette Pertex® Quantum-stoff kan den brukes både som mellomlag og ytterlag. Den har også praktiske glidelåslommer i front, hvorav den ene kan brukes som en sekk for hele jakken dersom den skal pakkes sammen. Elastiske mansjetter sørger for å holde kulda ute og varmen inne.Kjøp jakken her

Adidas Solar Boost Løpesko

Medlemstilbud


Club INTERSPORT

I uke 44 og 45 har vi medlemstilbud på Rab Batura II dunjakke til 4999,- og Rab Nimbus isolasjonsjakke til kun 1599,- Rabattkodene du trenger for å aktivere medlemstilbudene i nettbutikken finner du på "Min Side" når du logger inn, eller i siste utsendte nyhetsbrev.Ikke medlem? Meld deg inn HER!

Rab | The Mountain People


Fokus på kvalitet

Rab ble etablert i 1981, og målet siden den gang har vært å produsere utstyr som presterer selv under de mest ekstreme forhold. Rab bestreber seg på å produsere klær og utstyr som er slitesterkt, av høy kvalitet og som er ment for å repareres heller enn å erstattes.Duninformasjon


Dette bør du vite

Fyllkraft
Spenst er hvor godt dunet kan holde på luften. Dette avgjør hvor godt dun isolerer. Denne kvaliteten kalles fyllevne eller fyllkraft og betegnes med en tallverdi. Rangeringene på gåse-dun fyllkraft i friluftsindustrien varierer vanligvis mellom 600 and 850. Fyllkraft for ande-dun varierer vanligvis mellom 500 og 700. Amerikanske produsenter, men også noen europeiske, oppgir fyllevne etter amerikansk standard som ofte betegnes CUIN. I Europa benyttes en annen standard, som av og til merkes EN. Begge standardene tester dunet på tilnærmet samme måte, men måleverdiene er ulike. Den europeiske standarden har derfor lavere verdier enn den amerikanske på samme fyllevne. En jakke med fyllevne 700 EN tilsvarer omtrent det samme som amerikansk fyllevne 800. Produktene fra Rab bruker standarden CUIN.

Varme
Fyllkraft påvirker spenstet til dunet og er avgjørende for å måle den omtrentlige varmen til et dun plagg. For eksempel vil en jakke med 600g med 800 fyllkraft dun være varmere enn en med 600g med 600 fyllkraft dun. Så lavere mengde av en høyere fyllkraft dun kan brukes til lag en lettere jakke med samme varme.

Blandingsforhold
Blandingsforholdet er andelen av dun mot fjær. Blandingsforholdet Rab bruker i sine produkter er 90/10 der 10% er den maksimale fjærandelen for gåsedun og 80/20 for andedun. Det er dunet som har de enestående isolasjonsegenskapene, mens fjærene hjelper med å holde dunet samlet og bidrar til fukttransport. Jo høyere prosent dun, jo lettere og mer komprimerbart er som regel produktet.

Fyllvekt
Fyllvekt er den totale mengden dun som brukes i et produkt. Dette måles vanligvis i gram. Fyll vekt sammen
med dunkammersammensetning er en av de største innflytelsene på produktets totale varme. Veldig generelt sett er det slik at jo mer dun et produkt har, jo varmere blir det - selv om dette også påvirkes i stor grad av fyllkraft og blandingsforhold.

RDS (Responsible Down Standard)
Alle dunprodukter fra Rab er akkreditert under RDS (Responsible Down Standard) som sikrer at dun og
fjær kommer fra ender og gjess som har blitt behandlet bra. Dette mandatet betyr å sikre at gjess og ender lever sunne liv, hvor de får uttrykt medfødt atferd og ikke lider av smerte, frykt eller nød. Denne strenge standarden
er uavhengig revidert og følger forvaringskjeden av hvert parti med dun gjennom hvert trinn i prosessen - fra gård til foredling.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer