Frikjørerens favorittull

Blogg

Ved høy intensitet på kalde dager kan ull bli for varmt og teknisk undertøy for kaldt. Devold Wool Mesh er spesialdesignet for aktive dager i kulden.

Skal man være aktiv i kulden er det viktig å holde seg varm samtidig som man har muligheten til å kjøle seg ned. Ull er det overlegent beste undertøystoffet på kalde dager. Ved høy intensitet blir teknisk undertøy vått og deretter kaldt når man trener med høy intensitet. Derfor anbefales det ikke å bruke teknisk undertøy hvis du skal legge ut på lengre turer. Teknisk undertøy, eller superundertøy som det også kalles, egner seg derimot godt til intensive treningsøkter uten pauser og risiko for å fryse.

Wool Mesh-kolleksjonen til Devold er en ull-kolleksjon laget for høyintensitetsaktiviteter i kulden. For at plaggene skal fungere ideelt når du for eksempel er på topptur, er de designet med god fukttransportering, lav vekt og gode pusteegenskaper.

Wool Mesh-plaggene består av 100 prosent ullnetting, er svært elastiske og har gode ventileringsmuligheter. En ekstra lang glidelås på overdelen som kan åpnes i begge ender gir deg muligheten til god lufting når kroppen jobber i høygir og avgir fukt.

Ull varmer alltid

En av de store fordelene med å bruke ull når man er aktiv, er at ullen absorberer fuktighet og fører den bort fra kroppen. Det er det ingen andre stoffer som gjør og derfor vil ullundertøyet føles tørrere enn for eksempel bomull og teknisk undertøy når man svetter. Ullen fortsetter også å varme når den trekker til seg fukt og blir gjennomsvett og våt. Derfor er den spesielt pustende og fukttransporterende Wool Mesh-kolleksjonen til Devold et godt valg hvis man skal på topptur og er avhengig av å holde seg varm etter en anstrengende tur til toppen.

Ull er bygget opp av fibre med tynne «armer» som ligner små kaktuser når man ser dem gjennom et mikroskop. Når flere ullfibre binder seg sammen, dannes det luftlommer. Luftlommene skaper et isolerende lag mellom huden og plagget. Det er dette "laget" som holder deg varm, og derfor er ull gull i kulden.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer