Gjør vinterferien til årets beste uke

I år er skisporene nesten like fine i bakgåren som på snaufjellet. Ta med barna, bruk vinterferien ute, og vær aktiv.

Man trenger ikke reise langt for å få fine vinteropplevelser. Barn synes alt som er nytt er spennende, og evigvarende vinterminner kan skapes rett utenfor døra. Vi gir deg våre tips til en aktiv og minnerik ferie.

1. Skisporene er på sitt beste

Skiforholdene er historisk gode i år. Sjelden har barna sett like mye snø i marka som nå. Ta med familien i skisporet og la barna oppleve vinterens fantastiske potensiale. Milevis med uprøvde løyper er klare for utforsking.

Ønsker dere å delta på organiserte arrangementer, er det muligheter i byen. Skiforeningen arrangerer gratis vinteraktiviteter i markaområdene rundt Oslo. Vil du oppleve fine skispor i måneskinn eller tilbringe en familiedag på Vestli og Stovner? Du finner en oversikt over skiforeningens aktiviteter her. Alt du trenger er å stille opp, kledd for vinteren, med langrennsski på bena og masse skiglede. Hvis du ikke bor Oslo-nært har Den Norske Turistforeningen tilbud for barn, ungdom og voksne over hele landet i vinterferien.

2. Bruk bakkene

Man må ikke på fjellet for å stå alpint, eller snowboard. Bruk bakkene i nabolaget i ferien. Lag hopp, hjelp til med å stikke løyper og arranger hopp- og slalåmkonkurranser for barna, med tidtaking og premier til alle. Hvis de voksne engasjerer seg i barnas lek vil barnas entusiasme øke, og det er lite barn liker bedre enn å se voksne som tabber seg ut. Er du voksen, så by på deg selv og unn barna en god latter og mye moro i skibakken.

3. De beste isflatene ligger i marka

Om du vil gå på skøyter, spille ishockey eller bandy er isen i marka tykk, glatt og fin. Får man med en gjeng som tar med spader og måker, kan man raskt skape sin egen lille is-arena. Pakk kakao og snacks i sekkene og by opp til kamp eller isdans i ly av frostkledde trær. Husk hjelm!

4. På truger

Om du går mot nord, sør, vest eller øst, naturen er klar for å utforskes. Planlegg turen, og fortell barna om spenningen som venter ute i den vinterkalde, folketomme vinternatten. Inspirer barna med Lars Monsens tv-serier. Frist med et lunt telt, marshmallows-grilling på bål og nykokt kakao på primusen til frokost. Bygg opp spenningen og forbered barna på et lite vintereventyr. Tar dere truger på bena kommer dere langt unna skisporene, til en natur med kun elg-, hjort, rev- og harespor. Eller kanskje til og med spor etter ulv eller gaupe. La stillheten overta teltet og fabuler om hva som venter bak nærmeste knaus. Magi-garanti!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer