Skal du velge ullundertøy eller superundertøy?

Når temperaturen blir lav og intensiteten høy, kan det være vanskelig å kle seg. Er det viktigst at klærne holder deg tørr eller varm?


Ullundertøy

Ull har krusete fibre og luftlommer som gjør at det varmer mer enn superundertøy. Derfor bør du velge ull når du skal du holde lav intensitet i kaldt vær. Blir du svett når du har på deg ull, vil stoffet absorbere fukt tilsvarende 35 prosent av plaggets egenvekt, og likevel fortsette å varme. En ulltrøye kan du bruke flere ganger, uten at det vil lukte vondt. Hvis du lufter den.

ull

Superundertøy

Når du trener med høy intensitet eller konkurrerer, kan superundertøy være et godt valg. Superundertøy i syntetiske stoffer, fører fukten bort fra kroppen så du holder deg tør, men de varmer ikke når de blir fuktige. Når du har trent og svettet, må de syntetiske klærne vaskes hver gang de er brukt. 

Teknisk undertøy

Tolags ull

Selv når det er kaldt, er det mange som ikke liker å ha ull rett på huden. Da er tolags ull et godt alternativ. Plagg med tolags ull har ull på utsiden og et syntetisk stoff på innsiden. Det syntetiske stoffet, som ofte er polyester, klør ikke, og frakter fukten bort fra huden. Ullen absorberer fukten og holder deg varm. Tolags ull har egenskapene til både ull og superundertøy, samtidig som det er veldig komfortabelt å ha på. 

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer