Felleski til folket

Blogg

Er du en av dem som synes det er tungvint å måtte smøre skiene dine hver gang du skal ut på ski? Da kan felleski være tingen for deg!

Felleski har i løpet av kort tid revolusjonert klassisk langrenn for folk flest. Felleski – eller skinski som noen kaller det - er det nærmeste vi i dag kommer en perfekt smørefri ski. Fellen som er integrert i sålen fungerer som festesmøring, og vil på de aller fleste typer føre gi deg godt feste. Enklere blir det ikke!

VALG AV FELLESKI

Når du skal velge felleski er det viktig å definere behovet ditt. Går du flest rolige turer og er mest opptatt av å ha godt feste? Eller er du opptatt av fin flyt og muligheten for å bruke skiene som treningsverktøy? Til rolige turer kan rimeligere felleski være et godt valg, så lenge de er plukket ut for å passe til deg. Disse skiene har gjerne enklere sålebelegg (ikke fullt så god glid), men de har feller som sitter godt hvis de behandles riktig. Går en opp i pris kommer argumentene på rekke og rad: Lettere ski, bedre sålebelegg (bedre glid) og et spenn som gjør at fellene «subber» mindre i snøen.


Vi i INTERSPORT er levende opptatt av at du får en optimal skitur, og da kan vi ikke slurve med skiplukkingen! Mange modeller er merket med skiløperens vekt, men en kontrollsjekk i en av våre spennmåere er alltid lurt. Det lønner seg også å snakke med en av våre ansatte om hvordan du skal bruke felleskiene, da bruk og skiteknikk også påvirker valget av ski.

Felleski til barn og junior

Det finnes nå også gode felleski til barn og junior. De er litt dyrere enn de vanlige skipakkene, men så slipper du å smøre mange par ski hver gang familien skal på tur! Du slipper også å bekymre deg for at bakglatte ski skal ta knekken på skigleden! Langrennsski til barn og junior finner du i kapittel 12.

Vedlikehold av felleski

Ingen smørefrie ski er helt vedlikeholdsfrie, heller ikke felleski. Uten impregnering av fellen vil du før eller senere oppleve ising og kladding. Skitne feller vil heller ikke fungere optimalt. Husk å ta vare på felleskiene dine, så fungerer de bedre og varer lengre!

Butikker med felleski-utleie:

INTERSPORT Hansvik Sport
INTERSPORT Rødberg
INTERSPORT Finsnes
INTERSPORT Kirkenes
INTERSPORT Mosjøen
INTERSPORT Holmestrand
INTERSPORT Brandbu
INTERSPORT Kongsberg
INTERSPORT Olav Moen Eft
INTERSPORT Amfi Madla
INTERSPORT Stjørdal
INTERSPORT Surnadal
INTERSPORT Sauda
INTERSPORT Volda

INTERSPORT Oppdal
INTERSPORT Lillehammer
INTERSPORT Gigant Levanger
INTERSPORT Røros
INTERSPORT Oslo Sentrum
INTERSPORT Evje
INTERSPORT Skippergata
INTERSPORT Linderud
INTERSPORT Hønefoss
INTERSPORT Geilo
INTERSPORT Gol 
INTERSPORT Beito
INTERSPORT Vaset 
INTERSPORT Fagernes sport
INTERSPORT Eidsvoll

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer