De siste årene har det vært diskutert og skrevet mye om det å tøye ut muskulaturen. Mens mange av oss har lært at tøying er en naturlig og viktig del av treningsøkten, begynte ekspertene for noen år siden å hevde at tøying faktisk ikke har noen funksjon og ikke hjelper mot stølhet etter trening.

Bruk av all muskulatur vil føre til at den blir kortere og strammere. Denne tilstanden vil begrense dine aktivitetsmuligheter, og kan dessuten i ytterste konsekvens virke hemmende. Tøying kan øke blodsirkulasjonen og bidra til avspenning i muskulaturen. Ved å tøye ut etter en hard treningsøkt øker du bevegeligheten og oppnår bedre komfort – både etter trening og dagen etter.

Tøyingsøvelsene under ivaretar bryst og skuldre, bakside lår og legg, hoftebøyer, nakke og skulder, sete, framside lår og hofte, bryst og rygg og bakside skulder.

Se våre forslag til 8 smarte tøyingsøvelser:


1.

Fold hendene bak på ryggen og press brystkassen fram og armene/ skuldrene bakover til du kjenner at det strekker bra i brystet og i skuldrene. Hold 20-30 sek.

Tøyningsøvelse - folde hender bak ryggen

2.

Stå med strake ben og bøy deg framover til du kjenner at det strekker på baksiden av lår og legger. Prøv å la overkroppen henge ned mot gulvet i 20-30 sek.

Tøyningsøvelse

3.

Stå med det ene kneet i gulvet og oppreist overkropp. Støtt deg mot låret og press hoften fram til du kjenner strekket på framsiden av hoften. Hold 20-30 sek. Bytt ben og gjenta. 

Tøyningsøvelse

4.

Hold hendene på ryggen, senk skuldrene og legg hodet ned mot den ene skulderen. Hold 20-30 sek. Bytt side og gjenta.

Tøyningsøvelse

5.

Stå foroverbøyd med et godt grep omkring en stolrygg eller lignende. Hold armene strake og la overkroppen henge ned mot gulvet, slik at du kjenner det strekker på forsiden av skuldrene, i brystet og nedover ryggen. Hold i 20-30 sek.

Tøyningsøvelse

6.

Hold den ene armen krysset over brystet. Ta tak i albuen og trekk armen over mot motsatt skulder. Trekk helt til du kjenner det strekker på baksiden av skulderen. Hold tøyningen i 20-30 sek. Bytt arm og gjenta.

Tøyningsøvelse

7.

Ha det ene benet krysset over det andre, på en måte hvor ankelen hviler på motsatt kne. Hold rundt låret og trekk det mot brystet til du kjenner det strekker i setemuskulaturen. Hold i 20-30 sek. Bytt ben og gjenta.

Tøyningsøvelse

8.

Sitt med bøyde ben, før knærne ut til siden og senk overkroppen ned mot gulvet. Strekk armene frem og kjenn at det strekker i ryggen. Hold stillingen i 20-30 sek.

Tøyningsøvelse

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer