Hva er en skredsøker?

En skredsøker sender ut og tar imot signaler fra andre skredsøkere. Alle skredsøkere på markedet sender på samme frekvens og «snakker» med hverandre, men skredsøkere kan ikke søke etter RECCO-brikker eller mobiltelefoner.

En moderne skredsøker er digital og har to eller tre antenner. En analog skredsøker sender bare ut lydsignaler og har kun 1 antenne. Hvis du har en analog skredsøker anbefaler vi deg å oppgradere til en digital, og helst en med 3 antenner.

Uansett hvilken skredsøker du kjøper er det absolutt viktigste at du trener med den, og kan bruke den. Når uhellet er ute er det for sent å begynne å lære å bruke søkeren.  

Se våre skredsøkere her

Livsviktige skredsøkertips

  • Skredsøkeren skal festes i selen på kroppen og ikke ligge i sekken. Om du har en innsydd lomme med glidelås på skibuksa kan du legge den der også.
  • Hold minst 20 centimeter avstand mellom skredsøker og elektronikk som mobiltelefon, GPS, GoPro eller lignende når søkeren er i SENDE-MODUS.
  • Hold minst 50 centimeter avstand mellom skredsøker og elektronikk som mobiltelefon, GPS, GoPro eller lignende når søkeren er i SØKE-MODUS.
  • Skift alltid batteri når det er mindre enn 60 prosent batteri igjen.

Gruppesjekk

Person A i gruppa plasserer seg 20 meter foran resten av gruppa og slår sin søker på SØK og resten av gruppa slår over sin på SEND. En og en fra gruppa går fram og forbi den person A (han som søker). Slik kan den person A sjekke at han får inn signal fra hver og en. Det skal være cirka en meters avstand mellom den skredsøkeren som søker (person A) og den som sender. Her er det viktig at person A sjekker om avstanden på skredsøkeren stemmer med den faktiske avstanden mellom skredsøkerne. Etter at alle i gruppa har passert person A skal de stå på ei lang rekke og skru over sine søkere på SØK. Deretter passerer person A hele gruppa med sin søker skrudd over på SEND for å sjekke om de andre får inn hans signaler. Etter gjennomført test skrur alle over til SEND. Nå vet dere at alle skredsøkere i gruppa kan å ta imot og sende ut signaler.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer