29 år gamle Kilian Jornet er kjent for å være den beste terreng- og fjell-løperen verden har sett - noensinne.

Nå er han bosatt i Norge, nærmere bestemt Romsdalen. Den 29 år gamle spanjolen har i hele sin karriere flyttet på grensene for hva som er mulig å gjøre med både løpesko og ski på beina. Våren 2017 ble Kilian Jornet historisk da han besteg Mt. Everst to ganger i løpet av en uke, uten oksygen og faste tau, noe som betyr at han sikret seg selv opp fjellet.

Enkel filosofi i fjellet

Det ligger et utall timer med trening og forberedelser bak Kilian`s turer og prestasjoner i fjellet, men for Kilian handler det ikke bare om prestasjoner og resultater. Filosofien til den lille fjellgeita er enkel, å være så mye ute i fjellet som mulig.

Når Spanjolen løper eller går på ski i den norske fjellheimen bruker han det letteste utstyret som er mulig å finne. I tillegg spiser og drikker han ekstremt lite mens han beveger seg i fjellet.

Utfordring i Romsdalen

De syv legendariske fjelltoppene i Romsdal tiltrekker seg fjellvante fra både inn- og utland. De fleste går en eller flere av toppene i løpet av en uke. Kilian hadde en plan om å gå alle syv på en dag. Ruten er på cirka 75 kilometer og byr på totalt 9000 høydemeter.

- Veldig mange ser på meg som en løper, men egentlig løper jeg bare om sommeren fordi det ikke er mulig å bruke skiene. Romsdalen er unikt fordi vi er så alene og mulighetene er så store, sier Kilian. 

De syv toppene skal vise seg å bli en tøff prøvelse, men som Kilian alltid pleier å si, «I`ll think always my big moment is tomorrow».

Fakta om Kilian

Vokste opp i fjellhytte på 2000 meter i Pyreneene. Når han var tre år klatret han sin første 3000 meter høye topp i Pyreneene. Når han var fem år klatret han det høyeste fjellet i Pyreneene, Aneto, på 3404 meter. Et år senere klatret han Breithorn, 4164 meter, i Sveits.

Nå kan Kilian skilte med seks verdensmester-titler i Skyrunner World Series. Han har vunnet alle de legendariske ultraløpene, deriblant Ultra-Trail du Mont-Blanc, Grand Raid, Western States Endurance Run og Hardrock Hundred Mile Endurance Run. Jornet har også de raskeste kjente tidene opp og ned de høye fjellene Matterhorn, Mont Blanc, Denali og Mount Everest.
Kilian

Fakta om de 7 toppene i Romsdalen

1. Juratind  1712 m
2. Vengetind  1852 m
3. Kvanndalstind 1744 m
4. Romsdalshorn 1550 m
5. Trolltind 1788 m
6. Kongen 1614 m
7. Dronninga 1544 m

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer