BloggBlogg

sørlandets rittekspert

Intersport Skippergata sørger for god service til syklistene under sykkelrittet Color Line Tour.

Color Line Tour fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som hovedsponsor for rittet. Siden den gang har rittet fulgt Riksvei 9 fra Kristiansand i Vest-Agder til Hovden i Aust-Agder. Den eneste forskjellen på traséen siden rittets opprinnelse er at veien har blitt bedre.

I ti år har INTERSPORT Skippergata i ­Kristiansandjustert lufttrykk, byttet sykkelkjeder, dekk og ­slanger for hundrevis av syklister under det populære ­sykkelrittet. 

– Vi er kanskje den viktigste racersykkel-­butikken på Sørlandet. Folk kommer til oss fra hele landsdelen, allerede i januar, for å få tips og utstyr til sykke­sesongen starter. Når et av de mest ­kjente og tradisjons­rike rittene i landet avvikles i vår bakgård, er det helt naturlig at vi bidrar med vårt, sier butikksjef i INTERSPORT Skippergata i Kristiansand, Ole Petter Berglund. 

Intersport-butikken ­samarbeider tett med den lokale sykkelklubben Kristiansand Cykle­klubb (KCK), og med sykler fra både Scott, Trek, ­Cannondale og Nakamura, har butikken blitt en viktig aktør for alle som er interessert i landeveissykling.

– Klubbavtalen med KCK gir alle ­medlemmene gode kjøps- og servicebetingelser. I retur får vi ­masse erfaring og god kjennskap til det store racer­sykkel-miljøet på Sørlandet. Det er viktig for oss å vite hva markedet vil ha, sier Berglund. 

Ifølge butikksjefen er det ikke tilfeldig at salget av racersykler går så bra på Sørlandet.

– Her starter veldig mange sykkelkarrieren med en racersykkel, så kjøper de seg en terrengsykkel senere, når de vil prøve noe nytt. Det er helt motsatt av hvordan det er mange andre steder i landet.

Den store racersykkelinteressen i regionen ­krever at de ansatte i butikken stadig må øke kompetansen. Derfor stiller Intersport og KCK eget lag i Color Line Tour: KCK Intersport Express 5.15.

– Color Line Tour er et høydepunkt både for oss og kundegruppen vår. Vi stiller med salgsstand, gir gratis service fra klokken 05.00 på rittdagen og ­bidrar med ekstra dekk, slanger og kjeder underveis i rittet, til de som trenger det. Dette er en sykkel­fest vi gleder oss til hvert år!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer