Historien om Trek

stivettreglenestivettreglene

Du finner ikke Trek over alt – kun i fagbutikker som brenner for sykling. De som lar entusiasmen skinne når det snakkes om sykler; de som gjerne ­serverer en kaffekopp mens du ser på syklene i butikken; 
de som gjerne viser deg de lokale stiene.

Enten det handler om de feteste stisyklene ­eller barnesykler som legger til rette for livslang sykkel­glede, finner du en Trek som passer. Og det beste er at teknologien som utvikles for toppmodellene raskt drypper ned på rimeligere sykler – sjekk Procaliber konkurransesykler og Marlin som er utviklet for deg som vil prøve terrengsykling.

Visjonæren

Dick Burke elsket sykling, men var ikke fornøyd med utvalget i USA på midten av 1970-tallet. Han startet derfor sin egen sykkelfabrikk, der ­spesialiteten fra starten av var langtursykler. I dag har Trek et bredt utvalg av sykler som har en ting til felles: de får hjertet til å slå raskere hos entusiastene. 

Trek
Trek

Sykkelglede!

Sønnen John Burke tok etter hvert over, og har videre­utviklet Trek til en av verdens ledende sykkel­produsenter. Han forstod raskt at kompetanse var viktig, og sikret seg guruer som Gary Fisher, Gary Klein og Keith Bontrager som alle har legende­status i sykkel­verdenen. Han ansatte ingeniører fra NASA med spisskompetanse innen karbon, og ­startet samarbeid med ledende demper­produsenter innen motorsport.

Innovasjon

Trek startet først med de lekreste stålrammene, gikk ­videre til lette aluminiumsrammer og så til markeds­ledende karbonsykler med sterk input fra NASA og amerikansk jagerflyproduksjon. John Burke & co har hele tiden jaktet på nyvinninger. 

OCLV - Verdens beste karbonrammer?

OCLV betyr Optimum Compaction, Low Void, noe som betyr at karbonlaminatene er så lette og ­sterke som mulig. Teknologien brukes på alle karbon­­rammer fra Trek, enten det er en super­solid utforsykkel eller en lande­veis­sykkel som kun veier 6,3 kg med skive­bremser!

Fulldempere i superklassen

Funksjonelle fulldempere handler ikke bare om å montere en demper framme og bak – det handler om utviklings­arbeid på høyt nivå. Hos Trek betyr dette teknologier som blant ABP og RE:aktiv, som brukes for at du skal få den beste opplevelsen ­enten du sykler sti på en fulldempet elektrisk Power­fly LT eller trener for UltraBirken på en Fuel EX. 

Fra Tour de France til Jotunheimen Rundt

Det har vært en enorm utvikling innen landeveis­sykler de siste 15 årene. I dag finnes både super­lette sykler for bratte fjell, aerodynamiske ­sykler for allsidig bruk og langdistanse­sykler der ­geometri og integrert demper­teknologi gir komfort i selv de lengste turrittene og de hardeste klassikerne. Nye ­Madone har satt standarden for aero­dynamiske egenskaper, mens teknologi som juster­bar Iso­Speed lar deg tilpasse vibrasjons­dempingen etter ­forholdene – enten vi snakker om dårlige ­norske bygde­veier eller brosteinene i ­Paris-Roubaix.

Velg riktig dekkVelg riktig dekk

Sykkelglede 2019

El-sykler er morsomt, lettsyklet og brukervennlig. Trek ligger i forkant også her – er du på jakt etter en rask hybrid for pendling, så har vi spennende modeller. Frister det med en Powerfly i ­terrenget? Da orker du dobbelt så mye sti med samme energi­forbruk. Eller kanskje du vil sykle landevei på en helt ny måte med Domane+ og oppleve «konstant medvind»? Vi benytter kun de beste kompo­nentene i våre el-sykler, som el-motorer og display fra tyske Bosch.

Ut på tur

Få land egner seg bedre for Gravel (grus­sykling) enn Norge, og Trek har syklene. Checkpoint finnes med aluminium- eller karbonramme, og er på alle måter tilpasset deg som tråkker mil etter mil på vakre og øde grusveier. Dekkene er brede nok til komfort på dårlig underlag, og geometrien er noe roligere enn på 
landeveissyklene for bedre kontroll når det er løst.  

Kjøreglede i mindre størrelse

Barnesykler er viktig. De skal være trygge i hverdagen og skal legge til rette for langvarig kjærlighet til sykler og sykling. Vi er veldig stolte av våre Roscoe med plussdekk. De kommer med smilegaranti - de flyter nesten som fatbikes på løst underlag, er lette å lære å sykle på bakhjulet med og er topp for all hverdagssykling – inkludert litt hopp & sprett.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer