BloggBlogg

Alt du trenger for å komme i gang med terrengløping

Løpeturer i stillhet og over variert terreng er som terapi for kropp og sjel.

Terrengsko

Underlaget spiller en stor rolle for valg av riktig løpesko, og riktig løpesko har stor innvirkning på løpegleden.
Hva bør man se etter i en terrengsko?

Sko beregnet for sti, skog og fjell skiller seg fra asfaltsko ved å ha grovere såle for sleipt og variert terreng, noe som gjør løpeturen tryggere og mer behagelig for deg som løper. Godt grep er avgjørende for når man løper i ulendt og glatt terreng, mens det mykere underlaget gjør at man typisk trenger mindre demping. Skoens profil, det vil si høyde, har også stor innflytelse. En sko med lavere profil vil gi bedre følelse med underlaget. Videre bør man se etter en sko som har litt kraftigere mesh, noe som beskytter føttene samtidig som slitestyrken på skoen økes. Saucony Peregrine er en myk og smidig terrengsko med god balanse og løpsfølelse.

Løpejakke

Været skifter fort i Norge, og beskyttelse mot vind og regn i form av en god løpejakke bør være fast inventar i løpesekken for deg som driver med terrengløp. Lightning-jakken er Salomons mest solgte løpejakke i lett og
teknisk stoff som både puster og er vanntett. Jakken en høyst komprimerbar så den tar minimal plass i sekken.

Hydrering

Drikke er et ekstremt viktig element som mange undervurderer på treningsturen. Utfordringen er å frakte med seg væske på en behagelig måte, uten at det skvulper rundt i sekken eller beltet. Nathan QuickStart 4L er en minimalistisk måte å frakte vann og andre essensielle ting på. Den har en blære på 1,5 Liter, og lommer for ernæring og mobiltelefon. Minimalismen og komforten har gjort at denne løpesekken har blitt hyllet verden over av løpere.

Brille

Et par gode briller beskytter ikke bare mot solen, men er viktige for å beskytte øynene mot kvister og grener når man løper i terrenget. Radar EV Path er en meget lett og avansert sportsbrille som sitter godt under alle aktiviteter. Prizm™ Trail øker kontrasten i brunt og rødt slik at røtter, stein, partier med sand og andre ujevnheter i terrenget
blir lettere synlig. 

Pulsklokke

En god løpeklokke er viktig og motiverende trenings-
redskap for alle som driver med terrengløp. Velg en løpeklokke med GPS-funksjon, slik at du har en ekstra sikkerhet om du skulle løpe deg bort i terrenget. Polar Vantage er en premium multisportklokke med GPS og alt du trenger for å trene som en eliteutøver. Klokken har en solid batteritid på opptil 40 timer, samt moderne design og lett vekt.

mellomlag

Kroppstemperaturen svinger under en løpetur. Dette kombinert med varierende værforhold, gjør at man bør velge seg et mellomlag med gode pusteegenskaper. Devold Running Zip Neck passer til løping og trening i alle intensitetsnivåer. Den består av hurtigtørkende og pustende merinoull i kombinasjon med Tencel, som virker kjølende på kroppen og transporterer fuktighet raskt. En sikker vinner for løpeturer og annen trening året rundt. 

Shorts

På de varmere dagene er en god løpeshorts god å ha. Agile 2IN1 shorts gir deg to produkter i ett. Shortsen gir deg god støtte i lårmuskulaturen, i form av en tights som støtter muskulaturen og motvirker stølhet. Utenpå tightsen sitter en normal shorts som gir deg følelsen og utseendet til en ren løpeshorts.

Tights

En god løpetights er «et must». Fast Wing Long tights fra Salomon gir lett muskelstøtte, og har et smart gummimønster på fremsiden av lårene som er praktisk å støtte hendene på når man skal klyve opp de bratteste motbakkene. Mesh bak knærne sørger for god ventilasjon, og tightsen har oppbevaring for mobil og annet i begge sider. 

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer