Velg riktig fjellski

Fjellski

Åpne vidder, hvite topper og sol. Det er lite som er like vakkert som å skli gjennom det norske vinterlandskapet.

Sørg for å være klar når muligheten byr seg, og få med deg de siste vinterukene på fjellet. Om du skal gå fra hytte til hytte, alene, eller sammen med andre, om du går med sekk eller pulk. Skituren i høyden går uansett lettere med fjellski.

Fjellski kommer i tre forskjellige bredder, utvalget til Intersport ser du her.

Hvis du skal gå mest utenfor løypene, og i kupert terreng burde du velge brede fjellski. Brede ski flyter bedre på løssnø enn smale ski, noe som også gjør dem bedre og lettere å manøvrere i nedoverbakker. Skal du gå mest i preparerte spor, burde du ikke velge de bredeste skiene ettersom de ikke får plass i sporene og vil bremse farten.

For deg som foretrekker å veksle mellom å gå i og utenfor sporet eller som gjerne går noen kilometer i preparerte løyper fra parkeringsplassen til du er inne på vidda, kan det være lurt å vurdere fjellski med normal bredde. De passer bedre i oppkjørte spor, men har også noen av de gode egenskapene til en bredere ski. Fjellski med normal bredde kan brukes til det meste.

Går du først og fremst i oppkjørte løyper, kan smale fjellski være noe for deg. De passer bedre i skispor enn de bredere skiene og har ofte også bedre smørespenn. Selv om de er smale, er de likevel bedre å bruke utenfor skisporene enn for eksempel turski.

Flere av fjellskiene kommer med stålkanter for å gi bedre feste og manøvreringsegenskaper på hardt føre. Liker du å ha med hund på tur burde du velge ski uten stålkant ettersom de kan skade hunden.

God fjelltur!

Fjellski

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer