Smørepakke til skientusiasten

BloggBlogg

Det trenger ikke være vanskelig å få god glid. To-tre gode produkter er alt som trengs.

— Årets kanskje viktigste smørenyhet, er den nye generasjonen flytende glider. Den er enkel å påføre, og fungerer veldig bra. Den er også fluorfri, og det er viktig ettersom aktive løpere under 16 år ikke lenger har lov til å bruke smøring med fluor, sier Magnus Kolstad.

Kolstad har jobbet som smører for Swix og smurt ski for profesjonelle og mosjonister i mange år. Han har satt sammen to smørepakker - en for konkurranseløperen og en for den ivrige mosjonisten - begge gir garantert gode ski.

Tre smøreprodukter til racing

– Går du aktivt på ski, og vil ha smøring med konkurransekvalitet, er det tre produkter som gjelder. Swix LF6, Swix HF8-Liquid og Swix FC8X pulver. Man må selvfølgelig se an temperatur og snøkvalitet, men dette er en pakke som dekker mange forhold, sier Kolstad.

LF6 er den mest brukte glideren gjennom tidene. Hvis man er ute etter en glider som gir optimal ytelse på varierende snøforhold, er det denne.

– HF8 Liquid sprayes raskt på LF6, og gir et optimalt underlag til pulveret. Og hvis du skal ha ett pulver, er FC8X et veldig universelt pulver. Alle bruker det, sier Kolstad.

Enkelt og bra til trening og mosjon

For den litt mer moderate skiløperen synes Kolstad det holder med to produkter. Swix CH6 og Swix CH8 Liquid.

Hovedforskjellen på de to smørepakkene, er pris og bruksområde. Den første pakken er først og fremst beregnet for renn, mens den andre er for alle som vil ha skikkelig gode ski, uten at det tar lang tid å påføre eller blir for dyrt.

– CH6 er en hard glider som egner seg fint under en CH8 Liquid. Bruker man bare flytende glider, vil skisålene tørke ut og bli ødelagt, så man må smelte inn glider med jevne mellomrom. Smelter du inn en glider i sålen vil også den flytende glideren sitte bedre og holde lengre, sier Kolstad.

Det er viktig at glideren legges på i et tynt lag. Jo tynnere, jo bedre. Hvis du har en av smørepakkene ovenfor og følger bruksanvisningen på pakken får du god glid og mer skiglede.

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer