Hvordan glide ski - pålegging av glidevoks

Når du skal smøre glidsonene foran og bak kan du velge mellom universalvokser for alle snøforhold eller vokser for spesielle temperaturområder.

Flytende vokser er enklest å legge på. Faste vokser kan gnis på og poleres med kork, men varer lenger hvis de varmes inn med smørejern. Hvis du velger smørejern så husk å bruke et som er laget for skismøring. Disse har metallplater og teknologi som sikrer stabil og jevn varme.


OBS! Legg aldri glider i festesonen midt under skien, da vil ikke festesmøringen sitte.

Universalvoks og enkel pålegging

Swix F4 er en universal glidvoks med et bredt bruksområde. Voksen gir deg bedre gli under de fleste snøforhold. Swix F4 kommer i flytende og fast form. De mest aktuelle typene er Swix F4-100C, F4-150C flytende og Swix F4-60 i fast form.

Ønsker du litt høyere ytelse og presisjons kan du velge Swix F4 Premium Warm eller Cold. Disse er tilpasset snevrere temperaturområder og basert på historiens mestvinnende glidvokssystem - «Swix Cera Nova X».

Pålegging av flytende glidvoks

Pålegging av flytende glidvoks 01

1. Rist flasken og press applikatoren mot belegget. Fordel jevnt utover.

Pålegging av flytende glidvoks 02

2. La smøringen tørke i ca. 3 minutter og poler med filten.

Pålegging av fast glidvoks

Pålegging av fast glidvoks 01

1. Gni voks på hele sålen

Pålegging av fast glidvoks 02

2. Poler med korken bak på pakningen

Pålegging av glidvoks med smørejern

Pålegging av glidvoks med smørejern
Pålegging av glidvoks med smørejern 02

1. Skrap av evt. lagringsvoks med en plexisikling (T0824D). Ta ca. 10 drag med en bronsebørste (T0162B) for å rense belegget og forsikre at voks opptaket blir maksimalt.

Pålegging av glidvoks med smørejern

2. Sett temperaturen på smørejernet som anvist på pakningen til den valgte voksen. Voksen skal smelte forholdsvis lett og dryppes på sålen. Husk: Ingen glider i festesonen!

Pålegging av glidvoks med smørejern

3. Start fra tuppen av skien og før jernet bakover i en sammenhengende bevegelse, dette for å unngå overoppheting av belegget. Totalt tre drag. La skiene stå i ca. 5 minutter.

Pålegging av glidvoks med smørejern

4. Fjern all voks som ligger i midtranden med en midtrandssikling (T0088). Dette gjøres før man sikler flatene på sålen for å unngå at midtrandsiklingen «skjærer» ut og lager riper.

Pålegging av glidvoks med smørejern

5. Sikle av overflødig voks fra sålen med en skarp plexisikling (T0824D). Ikke press for hardt. Start foran og beveg siklingen i overlappende drag bakover.

Pålegging av glidvoks med smørejern

6. Børst sålen med en bronsebørste (T0162B) fra tuppen og bakover 10 til 20 ganger. Dette vil frigjøre voks fra sålestrukturen og gi bedre glid.

Pålegging av glidvoks med smørejern

7. Børst til slutt med en fin nylonbørste (T0160B) ca. 10 drag. Evt. tørk over med Fiberlene rensepapir (T0151). Husk: Ingen børsting i festesonen!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer