Påføring av festvoks

Velg den voksen som passer innenfor den dagsaktuelle lufttemperaturen i skyggen. Legg på fra 65-75 cm fra hælen og fremover.

Tips 1

Er du i tvil så legg på den kaldeste smøringen først. Glipper det så legg på et ekstra lag eller en varmere voks. Eller smør ca. 5 cm lenger fremover mot tuppen.

Tips 2

På snø som er mer enn en dag gammel (gammel/omdannet) smører man varmere enn ved nysnø for å få godt feste.

Steg 1

Festesonen pusses først opp med slipepapir #120 ca. 60 cm lengde. Dette gjøres for at smøringen skal feste bedre til sålen. Beveg slipepapiret i lengderetningen. Bruk gjerne kombikorken til Swix (T0011) med slipepartikler på en side og vanlig smørekloss på den andre.

Steg 1 - Pålegg festevoks

Steg 2

Ved minusgrader og kornet snø legges som regel en slitesterk voks (V30 eller grunnvoks VG30) i bunnen. Dette gjøres for at smøringen skal sitte bedre.

Steg 2 - Pålegg festevoks

Steg 3

Smørejernet settes på ca. 100°C. Varm det første laget med smøring inn i sålen. Slik blir kontakten med belegget bedre og smøringen vil holde lenger uten å bli slitt bort. La det avkjøles.

Steg 3 - Pålegg festevoks

Steg 4

Velg dagsaktuell festevoks og legg på denne, gjerne 4-8 lag som gnis ut med kork mellom hvert lag. Vær ikke redd for å smøre tykt under midten. Legg gjerne den dagsaktuelle voksen på i utetemperatur.

Tips: La det være igjen ca. to centimeter i hver ende av festesonen. Når du korker ut vil likevel hele festesonen dekkes.

Steg 4 - Pålegg festevoks

Steg 5

Gni ut med kork mellom hvert vokslag.

Steg 5 - Pålegg festevoks

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer