TIPS // PÅFØRING AV FESTEVOKS


Arkiv

Velg den voksen som passer innenfor den dagsaktuelle lufttemperaturen i skyggen. Legg på fra 65-75 cm fra hælen og fremover.

TIPS 1: Er du i tvil så legg på den kaldeste smøringen først. Glipper det så legg på et ekstra lag eller en varmere voks. Eller smør ca. 5 cm lenger fremover mot tuppen.

TIPS 2: På snø som er mer enn en dag gammel (gammel/omdannet) smører man varmere enn ved nysnø for å få godt feste.

1. Festesonen pusses først opp med slipepapir #120 ca. 60 cm lengde. Dette gjøres for at smøringen skal feste bedre til sålen. Beveg slipepapiret i lengderetningen. Bruk gjerne kombikorken til Swix (T0011) med slipepartikler på en side og vanlig smørekloss på den andre.

2. Ved minusgrader og kornet snø legges som regel en slitesterk voks (V30 eller grunnvoks VG30) i bunnen. Dette gjøres for at smøringen skal sitte bedre.

3. Smørejernet settes på ca. 100°C. Varm det første laget med smøring inn i sålen. Slik blir kontakten med belegget bedre og smøringen vil holde lenger uten å bli slitt bort. La det avkjøles.

4. Velg dagsaktuell festevoks og legg på denne, gjerne 4-8 lag som gnis ut med kork mellom hvert lag. Vær ikke redd for å smøre tykt under midten. Legg gjerne den dagsaktuelle voksen på i utetemperatur.

Tips: La det være igjen ca. to centimeter i hver ende av festesonen. Når du korker ut vil likevel hele festesonen dekkes.

5. Gni ut med kork mellom hvert vokslag.