Lykken er å gå skirenn

Holmenkollmarsjen har blitt et tradisjonsrikt langrenn som tiltrekker seg skiløpere fra hele landet. Nesten 3000 deltakere stilte til start i årets utgave.

Det var mye spente løpere på startstreken i Sørkedalen. En av de var Henrik Fjellstad. Han har vært et av landets største langrennstalenter. Nå har han trappet ned satsingen, men å delta på renn som Holmenkollmarsjen er fortsatt det morsomste han vet.

Lørdag sto 21-åringen på startstreken, klar til å gå Holmenkollmarsjen. Yr, men skjerpet.

– Jeg digger å gå renn. Jeg var akkurat med på Marcianlonga og i mars skal jeg gå HovdenTour. Det er skirennene jeg gleder meg til, og det er de som motiverer meg til å trene, sier Fjellstad, før han setter ut på den 54 kilometer lange marsjen.

Målet er å komme inn på rundt tre timer, men i år er føret tungt, og snøen faller fra start til mål.

Kick av renn

Helgens Holmenkollmarsj var den 45. i rekken. Fjellstad kom til slutt inn på 135. plass i klasse 1, på tiden 3.19.27. 36 minutter bak vinneren, Joar Thele, fra Lyn Skiklubb.

– Det viktigste for meg er opplevelsen. Skirenn er det morsomste jeg vet. Ut i fra mine forutsetninger er jeg også greit fornøyd med resultatet, sier Fjellstad når han kommer i mål.

I dag skryter han av opplegget på Holmenkollmarsjen. Alle deltakerne, den gode stemningen i sporet, og alle de hjelpsomme funksjonærene. Det er dette han alltid har likt med skigåing. For noen er det kanskje overraskende at han er her, og ikke i OL, for i flere år så det ut til at Vennesla-mannen skulle bli en av de neste store.

– Jeg trente flere ganger om dagen. Jeg ble god og gjorde det godt i nasjonale konkurranser, sier Fjellstad.

15 år gammel kom han på andreplass i hovedlandsrennet, men i løpet av sine to siste år som junior fikk han et annet syn på skigåingen. Resultatfokuset forsvant, samtidig som han ikke var motivert til å trene like mye som tidligere. Nå er det i stedet skirenn som Holmenkollmarsjen, som gir ham motivasjon til å trene.

Skiglede til alle

Fjellstad jobber i dag på Intersport Skippergata i Kristiansand. Han kan mye om ski, og er opptatt av at alle kandra nytte av eksperttipsene han og hans kolleger kan tilby alle som kommer innom. Og han mener at alle kan dra nytte av litt ekspertise.

– Jeg ønsker at enda flere skal oppleve gleden av å gå skirenn, og man trenger ikke være kjempegod for å delta, eller for å få tips av oss som kan litt mer enn gjennomsnittet.

Hva kan dere hjelpe kundene med?

– Vi kan hjelpe de med å skaffe riktig utstyr. Får du ski som passer til deg og det nivået du er på vil det ha mye å si. Riktig utstyr er viktig, uansett hvilket nivå du er på. Og godfølelsen med det riktige utstyret vil gi deg mer lyst til å gå på ski, og delta på renn som Holmenkollmarsjen.

Vi Ses!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer