Sommerull

ullull

Vask

Den er lun, holder deg tørr når du svetter og luktfri dagen derpå. Velg ull på tur, sommer som vinter.

Det blir fort mye å bære på når man skal på tur. Telt, sovepose, liggeunderlag og stormkjøkken veier mye og tar stor plass i sekken. Derfor er det er lurt å spare plass der man kan. Tar du med deg ull på tur, trenger du få skift.

Ullens gode egenskaper i kulde er mye omtalt, men det betyr ikke at ull er uegnet i varmere klima. Forskjellene på ullplagg som er beregnet på vinter- og sommerbruk er i hovedsak tykkelsen. Sommerull er tynnere og lettere enn vinterull, men likevel lunt.

Ull holder deg tørr

Mens bomullsplagg trekker til seg fukt, transporterer ull fukt bort fra kroppen.

Hvis du går på tur med sekk, vil kroppen avgi mye fukt. Fukten forsvinner ikke fra et plagg i bomull eller syntetisk materiale, men vil holde deg fuktig og kjøle ned kroppen. Svettelukten vil sitte i bomull og syntetiske plagg helt til det blir vasket. Et ullplagg absorberer fukten mens det brukes og lukten vil ikke sette seg, hvis plagget luftes. Ull er selvrensende. Henger du ullplaggene ut på natten vil fukt trenge inn i ullfibrene og fordampe når morgendisen forsvinner og solen står opp.

Ullundertøy
Teknisk undertøy

Tips

Et triks er å henge ull ute om natten. Da vil fukten i nattelufta trenge inn i stoffet og fordampe på morgenen. Naturen «renser» ullplagget mens du sover.

 

Se våre sommerullfavoritter her!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer