Lag varm mat på tur

Bruker du stormkjøkken, har du mulighet til å trakte egen kaffe og lage varm mat ute i det fri, litt tryggere.


Det er skogbrannfare og totalforbud mot åpen ild flere steder i landet nå. Det betyr ikke at du ikke kan få deg et varmt måltid mat på tur. Eller en god kopp nykokt kaffe. Med et stormkjøkken i sekken kan du tryggere tilberede mat ute i naturen. Vi har flere gode kokeapparat fra Primus, Rast, Jetboil og Trangia som gjør jobben.

Hvilket stormkjøkken bør jeg velge

Det er mange forskjellige stormkjøkken å velge mellom. For å velge riktig bør du tenke gjennom hva du skal bruke det til.
Er det varmt i lufta og vindstille, fungerer alle kokeapparater bra. Uavhengig om du fyrer med gass, rødsprit, parafin eller diesel. Er det kaldt og mye vind, stiller det større krav til kokeapparatet. Kald luft gjør det vanskelig å få fyr på gassfyrte kokeapparater og mange sverger til stormkjøkken med bensin, diesel eller parafin i kulda. Er det i tillegg mye vind, hjelper det med et apparat med vindskjerm.


Selv om gass er vanskeligere å bruke i kulda, har Primus kommet med vintergassbeholdere som gjør det mulig. Ved lav temperatur minker trykket i gassbeholderen. Det fører igjen til at det blir vanskeligere å få fyr på gassen og at flammen blir mindre varm.


Til de gassdrevne kokeapparatene finnes det tre typer gass, beregnet på forskjellig klima.

Primus vintergass

  • Fungerer ned til -22 grader

  • Mer trykk i beholderen enn vanlig gassbeholder

  • Mer trykk gir raskere oppkokingstid

Primus sommergass

  • Passer best i temperaturer mellom 15 og 40 grader celsius

Primus Power Gas

  • Fungerer bra ned til 0 grader celsius

  • Fungerer bra vår, sommer og høst

Sikkerhet kan være komfortabelt. Bruker du stormkjøkken om sommeren, minsker du skogbrannfaren samtidig som du alltid har tilgang til varm mat og drikke.

Her kan du finne gode oppskrifter på mat du kan lage på tur!

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer