Hengekøye

Hengekøye

Stadig flere har oppdaget gleden ved å sove hengende.

Sommeren er her og det er enkelt og behagelig å overnatte i naturen. Med hengekøye slipper du å irritere deg over fukt i teltet og ujevnheter i bakken som ødelegger nattesøvnen. Hengekøyer er behagelige å ligge i, lett å bære med seg, og kan henges opp over alt.

Kryp ned i soveposen og la frisk luft og hengekøyens myke vugging dysse deg i søvn.

Noen er skeptiske til å sove i sengekøye, men det er det liten grunn til. Hengekøyene til Ticket To The Moon er enkle å montere, lett å komme opp i og stabile å sove i. Bretter du opp sidene på køya er du også skjermet for direkte sol- eller månelys.

Perfekt å putte i ryggsekken

Single-hengekøyene veier bare 500 gram. De er 320 centimeter lange fra krok til krok og gir en liggeflate på 290 centimeter. Veier du mindre enn 200 kilo er du trygg i en singelkøye og kan bære med deg en komfortabel seng uansett hvor du befinner deg i verden. Ønsker du deg et behagelig liggeunderlag finnes det ikke noe som er lettere og tar mindre plass enn en hengekøye fra Ticket To The Moon.

  • Komfortabel

  • Lett og tar liten plass i sekken

  • Bærekapasitet 200 kilo

  • Tørker raskt

Foruten singelkøyen, finnes det dobbelthengekøye og hengekøye for små barn.

Hengekøye
Hengekøye

Fallskjermmateriale

Hengekøyene fra Ticket to the Moon er laget for folk som reiser, av folk som reiser. Etter å ha reist i mange år som ryggsekkturist i Asia hadde grunnleggeren av Ticket To The Moon, franske Charly, sovet i mange hengekøyer, men de var ofte for tunge til å bære i ryggsekken og tidkrevende å feste opp. For å begrense vekten og pakkstørrelsen på hengekøya, brukte han kun et stykke stoff og festet det i stolper eller trær med en knute i to ender, men det ga ikke liggekomforten han ønsket seg.

På gjennomreise i Indonesia i 1996 var Charly innom en stoffbutikk for å se etter stoff han kunne bruke som hengekøye. Det var da han kom over silkenylon, også kalt fallskjermmateriale. Stoffet er lett, elastisk, solid og pustende. Charly og noen venner kjøpte stoffet og begynte å lage hengekøyer. De tok hengekøyene med til Europa og begynte å selge dem på festivaler. Da de merket at hengekøyene var noe folk ville ha, reiste de tilbake til Indonesia og opprettet Ticket To The Moon.

Hengekøye
Hengekøye

Tips

  1. En tarp gir deg beskyttelsen du trenger mot regn. Er det mye vind kan du også skjerme deg ved å trekke tarpen ned på sidene og feste bardunene i bakken.

  2. Fest hengekøya i to trær som står fire-fem meter fra hverandre. Står trærne for nært hverandre får du ikke strukket ut hengekøya eller kroppen.

  3. Du trenger et tau å feste hengekøya i. Det finnes egne Ticket To The Moon tau som gjør det lett å feste hengekøya til et tre, en stolpe eller lignende. Når tauet er festet, hekter du krokene som er fastmontert på hengekøya, på tauet.

  4. Hengekøyer kan brukes hele året. Det er viktig med et isolerende liggeunderlag i hengekøya og en god sovepose om vinteren. På sommeren er mygg og innsekter noe vi må forholde oss til og myggnetting er et must. Det finnes myggnetting som er spesialtilpasset hengekøyene til Ticket To The Moon.

Hengekøye
Hengekøye

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer