Blogg

Riktig prepping alpin

Når man er i bakken ønsker man seg en god opplevelse og størst mulig trygghet. Med noen enkle grep kan du behandle skiene eller brettet ditt slik at du får bedre utbytte av utstyret.

ØKT TRYGGHET OG MER SELVTILLIT

Skarpe kanter er som nye dekk på bilen. Det gir deg økt trygghet og mer selvtillit, samt at utstyret reagerer mer eksakt på dine bevegelser. Størst forskjell føler du når det er hardt underlag. Dårlig glid er som å sykle med lite luft i dekkene. God glid gir deg en bedre  opplevelse. Det blir lettere å svinge og skiene/brettet glir bedre over flate partier i bakken.

Sliping av stålkanter

Start alltid med preparering av kantene, da unngår du at det setter seg voks i slipeverktøyet. For å oppnå gode skjære-egenskaper i snø og is er det en forutsetning at kantene er jevne og uten sår. Når du skal preppe stålkanter på ski må du feste skibremsene med ski- bremsholdere eller en strikk.

 

Beleggskanter
Ved grovsliping av beleggskantene bruker du Swix Edger 2x2 (TA3001). Sett  filen i  posisjon 1 grader for beleggskanten. Sett tuppen på skien eller «nosen» på brettet mot magen. Beveg  filholderen fra midten av skien/brettet og mot deg med overlappende  bevegelser. Snu skien/brettet og gjenta.

Sidekanter
Ved grovsliping av sidekantene bruker du også Swix Edger 2x2 (TA3001). Sett  filen  i posisjon 88 grader for sidekanten. Sett tuppen på skien eller nosen på brettet på høykant mot magen. Beveg  fillholderen med  la mot sidekanten fra midten av  skien/brettet og mot deg med overlappende bevegelser.
Snu skien/brettet og gjenta.

VOKSING AV ALPINSKI OG SNOWBOARD

Når du skal glide alpinski eller snowboard kan du velge mellom universalvokser for alle snøforhold eller vokser for spesielle temperaturområder. Flytende vokser er enklest å legge på. Faste vokser kan gnis på og poleres med kork, men varer lenger hvis de varmes inn med smørejern. Hvis du velger smørejern så husk å bruke et som er laget for skismøring. Disse har metallplater og teknologi som sikrer stabil og jevn varme.

Riktig prepping av alpinski

Salg! 50% på utvalgte varer fra Amundsen! Se mer